Коаліція, як кризовий шлюб

Коаліція, як кризовий шлюб

Жоден з учасників парламентської коаліції не хоче виходити з неї. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Поки учасники нинішньої коаліції не хочуть виходити з її складу. Водночас механізми керівництва коаліцією не працюють, так як написано. У нас немає координатора коаліції. Відмовляються. Наприклад, Юлія Володимирівна. Менші фракції не хочуть брати на себе цю функцію. Чому? Відповіді на це запитання немає", - зауважив політолог.

Експерт порівняв коаліційну угоду зі "шлюбним контрактом".

"Коли писали угоду, це був як такий собі шлюбний контракт. Але виявилось, що він не працює. Хоча ніхто, крім Радикальної партії, не захотів розривати цей шлюб", - зауважив він.

За словами політолога, коаліція переживає кризу.

"Якщо не працює узгодження інтересів, то треба розібратися. Проаналізувати ситуацію. Якщо не з точки зору змісту, то з точки зору інституцій в коаліції. Можливо щось потрібно скоригувати, змінити. Щоб коаліція все ж таки працювала", - зазначив він.

На думку експерта, коаліційну угоду не переписуватимуть.

"Не думаю що її змінять кардинально. Просто сторонам треба проаналізувати, чого вона не працює", - зазначив Фесенко.

Раніше спікер Володимир Гройсман заявляв про "оновлення" коаліційної угоди. За його словами, робота над зміною документу розпочнеться після 12 грудня поточного року.