"КОБОЛЄВА ВІДПРАВИЛИ У ВІДСТАВКУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"КОБОЛЄВА ВІДПРАВИЛИ У ВІДСТАВКУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Кабмін звільнив з посади голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва. І знаєте - я не буду заламувати руки і просторікувати про зраду-зрадну.

По-перше, рано чи пізно це мусило статися. Спроба Порошенка перетворити "Нафтогаз" на справді незалежну компанію, на роботу якої не впливає ніхто крім її менеджменту, була одною з головних претензій до нього з боку олігархів. Як це так?! Все життя "Нафтогаз" доїли як могли, а тут - незалежний?! Це що таке?

І нікому стати на перешкоді інтересам олігархів. Народ? Ним керують за допомогою пульта телевізора. Громадські активісти? Які - Найєм з Лещенком? Може Єгорка Соболєв, який хоробро з Семенченком валив Порошенка, але забився в нірку коли Семенченка прийняли за зелених? Всі інші активіЗти, від Шабуніна до Бігуса, які зробили зелених владою?

Народ обрав цю владу - за якої топ-олігархи багатіють у 1,5-2,7 рази за рік. Якої демократії вам ще треба?

По-друге, я вважаю що Коболєв сам зробив все необхідне для своєї відставки. Якщо сідаєш грати в карти з чортом - не дивуйся що програєш все: і гроші, і майно, і цноту, і добре ім'я. Коболєв після відставки Порошенка спробував гратися у технократа (не він один, до речі) - його паімєлі. І він сам в цьому винний.

Бо це Коболєв перелічував кошти "Нафтогазу" аби приховати діру в бюджеті, що виникла через неймовірно "ефективне" господарювання зелених. Це за Коболєва "Нафтогаз" який у 2018 р. мав прибуток у 13,6 мільярдів грн., 2020 рік завершив зі збитком у 2019 мільярдів грн. Такого ніколи не сталося б якби навколо "Нафтогазу" не відновилися десятки цікавих схем, що працювали за Януковича, але вимерли за Порошенка. Очевидно, Коболєв ними хотів купити лояльність влади - купив відставку. Нафіга комусь Коболєв що грається в "незалежність "Нафтогазу", якщо можна просто посадити там людину, яка влаштує всіх?!

Повторюю те, що писав сотню разів. І прибутковість "Нафтогазу" (та інших держкомпаній) і виграний у Стокгольмі суд з Газпромом були заслугою не Коболєва! Вони були заслугою Порошенка, який стояв над ними всіма з батогом і примушував їх працювати як менеджмент на вельми прибутковому "Рошені". Впливав через президентські повноваження, через фракцію у ВР, через кума-генпрокурора, чорт забирай. Не завжди гарно вигладало? Зате ця система працювала і давала результат. "Нафтогаз" приносив Україні прибуток. А нині...

Не переймайтеся через Коболєва - він точно в житті не пропаде. Те що мусило статися - сталося. І ще станеться. Переймайтеся тим, аби донести от все це пересічним громадянам. Аби коли припече (а це скоро) ви могли б їм казати: "Ми попереджали". Це сильно промиває мозки.