"КОЛИ ЛЮДЯМ СТАЄ ГОЛОДНО І ВАЖКО НА ДУШІ – ВОНИ ОЗЛОБЛЮЮТЬСЯ" - Александр Гончаров

"КОЛИ ЛЮДЯМ СТАЄ ГОЛОДНО І ВАЖКО НА ДУШІ – ВОНИ ОЗЛОБЛЮЮТЬСЯ" - Александр Гончаров

А потім – агресивно шукають винних у їхніх бідах. Далі наслідки для країни можуть бути дуже тяжкими, а точніше страшними. Щоб цього не допустити, дуже важливо ставити правильні завдання та питання.

Так, дуже важливо правильно визначити напрямок руху українського суспільства і, зокрема, підприємництва. Дуже важливо, щоб воно збігалося з рухами країн ЄС, а не вело до оздобленого орнаментами глухого кута. Це все одно глухий кут. Узбіччя європейської цивілізації.

І тільки розмова на мові - ще не патріотизм. Патріотизм – це благо, яке ти приносиш розвитку своєї країни. А в зв'язку з цим, який зараз рейтинг України у свободі підприємницької діяльності? А яке місце щодо корупції? А прозорості бізнесу? А як у нас із податками? Не зі стягуванням, а з логікою стягування податків? А із стимулюванням спільного інвестування в умовах війни?

І справа не в тому, що подобається чи не подобається у діях нашої влади. Справа в її помилках та прорахунках, а найгірше – у її дрімучій некомпетентності та спокійній бездіяльності.

Зрештою, наше суспільство має усвідомити, що державні гроші в Україні не є інструментом економічного порятунку та утримання стабільності на ринках, більш того – їх розподіл перебуває під дуже жорстким контролем топ-чиновників та місцевих олігархів. Тому досі в Кабміні та Верховній Раді ніхто так і не знає, що це таке «мистецтво управління державними грошима на користь відновлення економіки країни».

Якщо ми й надалі сидітимемо на кредитній голці, одночасно допускаючи відтік капіталу у величезних обсягах з України у офшори, плюс наша фінансова влада регулюватиме наші ринки не на користь виробників, а - корупціонерів і валютних спекулянтів, то турборежим саморуйнування й надалі прискорюватиметься. І це гірка правда.

Чесно, друзі, давно вже так погано не почував себе, читаючи в Інтернеті образи та перемивання кісточок між представниками української влади (особливо в умовах війни). І це стосується тих, у кого ще не так давно щиро вірили люди.

Але, схоже, Президент В.Зеленський все ж таки почув правильні питання та завдання від пересічних людей, і вчора він вперше заявив: «Я маю намір замінити деяких керівників країни, не лише в армії. Я міркую над цією заміною, це правда».