"Коли маленький Мавр зробить свою справу, він може піти..." - Олег Шарп

"Коли маленький Мавр зробить свою справу, він може піти..." - Олег Шарп

Малоросійство – це не політика і навіть не тактика, лише завжди апріорна і тотальна капітуляція.
© Леся Українка
* * *
"Україна намагається домовитись з Путіним, але він розуміє тільки мову сили НАТО," – Пристайко на конференції НАТО.
І ще: "Я не бачу різниці між тероризмом та Росією."

Підмінили міністра? Щас...
Після його та Єрмака активного спілкування з главою російської президентської адміністрації Вайно, Пристайко хіба що "хутін - пуйло" не співає. Тактика прикриття, узгоджена з Кремлем: ми рвемо на собі сорочку - за вас, рідненькі, за Україну, за НАТО, але... обставини сильніші за нас. Тому на виході маємо: за Коломойського, за Москву, за "мир". Але ж ми намагались, русофобили, зі шкіри лізли!
За Гамбургським рахунком будемо судити... ні, не 9 грудня. Зелена адміністрація навчилась добре зберігати підкилимні домовленості. Основна інформація за результатами особистої зустрічі Зе і Пу (саме вона стане вирішальною) спливе на поверхню перед Новим роком і буде видаватись порційно. Ще одна тактика: поступове привчання наріду до нових реалій на тлі розслаблених Новорічних свят.

Знаєте, що ще цікаво? Запущено процес перетворення Зе на цапа відбувайла. І коли бенефіціари спецоперації "Голобородько" досягнуть своєї мети, народний телепреЗЕдент їм вже стане не потрібен - маленький Мавр свою справу зробить, маленький Мавр може піти - хай народ його з`їсть у якості сакральної жертви. І неважливо, хто прийде потім - розрахунок на незворотні зміни, вчинені зеленим турборежимом.

Чи можна протистояти такому сценарію? У ФБ - ні. Єдине, що наразі доступно - активно інформувати наших західних партнерів та формувати міжнародний фронт протидії сепаратним домовленостям Зе з Кремлем. У цьому ключі численні вояжі Порошенка західними країнами (не Макроном єдиним), відмежування від цієї влади та початок активної протидії з боку досвідчених дипломатів Єлісєєва та Зеркаль, ще багато заходів, про які говорити зарано. Кому потрібно, той розуміє і робить. Робить не на публіку, але ефективно. Одночасно йде перегрупування політичних сил на випадок йолки та дострокових виборів - багато сценаріїв на столі має не тільки Путін, але й ті, хто йому протистоїть не тільки на словах. Всі вже заспокоїлись, і кожен знає свій маневр.
Все буде добре? Якщо в це не вірити, навіщо жити?

Helgi Sharp