"Коли почнуть вже нарешті лохматіть бабушку" - Олена Монова

"Коли почнуть вже нарешті лохматіть бабушку" - Олена Монова

Вчора всі як заведені почали писати про телефонну розмову Байдена і Зеленського, ну і я напишу, нє ну а шо.
Тільки я напишу не про то шо всі, бо я оригінальна.
Да, так вот. Я дочекалась, поки інформація про розмову з’явиться на офіційному президентському сайті, бо все, що там пишуть, і що стосується двох сторін, обов’язково узгоджується між сторонами. І мене зацікавило ото, що обведене червоним на скріні.
Тобто, беручи до уваги той момент, що дзвінок відбувся з ініціативи американської сторони, очевидно що ключові теми обирав Байден. І ото що обведене на скріні червоним — теж. 


Тема олігархів була піднята під час розмови, акценти поставлені. Враховуючи, який саме олігарх наразі є любімчіком намбер ван у Штатів (спойлєр — це не Порошенко), то обведене червоним на скріні в перекладі з дипломатичного на загальнодоступний звучить як «давайте вже лохматіть бабушку, фатіт щоки надувати».
Ну а фраза про союзників натякає на те, що з боку США буде зелене (пардон) світло для цього процесу. Ну і в цілому вже давно пора, бо деякі бабушки вже береги поплутали і дерибанять в країні все, що не прибите цвяхами до підлоги. Я вже мовчу про те, що з початком війни з лаптями вибудувані бабусьом мережі впливу почали напряму використовуватись проти української державності і підривати економіку та обороноздатність.
Тому еге ж, мене дуже цікавить, коли почнуть вже нарешті лохматіть бабушку, бити його по щупальцях (по-справжньому, а не в прес-релізах) та повертати державі все напижжене роками.
Слідкуватиму за 1+1. І як тільки Мосєйчук почне намазувати на хліб ровер Зеленського, країна зрозуміє: все, почалось.
Кстатє про хліб. Піду поїм. У мене житній з фініками, а у вас?