КОЛИ ПРИ НАЯВНОСТІ АВТОЦИВІЛКИ ВОДІЙ РИЗИКУЄ ОПЛАТИТИ РЕМОНТ «ЧУЖОГО» АВТОМОБІЛЯ ЗІ СВОЄЇ КИШЕНІ

КОЛИ ПРИ НАЯВНОСТІ АВТОЦИВІЛКИ ВОДІЙ РИЗИКУЄ ОПЛАТИТИ РЕМОНТ «ЧУЖОГО» АВТОМОБІЛЯ ЗІ СВОЄЇ КИШЕНІ

Обов’язкова в Україні автоцивілка захищає НЕ Вас і ваш автомобіль, а майно, життя і здоров’я тих людей, які постраждали в ДТП з вашої вини. Тобто, виплати отримаєте не Ви, а постраждала сторона. Страхова оплатить ремонт не Вашого автомобіля, а чужого. Але і це не завжди!

Перед продажем полісу страхова компанія розкаже Вам тільки про переваги страхування, а не про можливі подальші проблеми.

І дуже часто водії, застрахувавши свій автомобіль, вважають, що позбавили себе від проблем у разі ДТП, і дуже дивуються, коли до них приходить лист із страхової компанії з проханням повернути кошти, відшкодовані компанією за ремонт «чужого» автомобіля.
Якщо навіть страхова компанія оплатила ремонт такого «чужого» автомобіля, у певних випадках вона має право стягнути ці кошти саме з Вас – водія, який придбав автоцивілку.

Таке стягнення коштів передбачено у наступних випадках:
 якщо водій керував транспортним засобом у стані алкогольного чи іншого сп'яніння;
 якщо водій керував транспортним засобом без посвідчення права на керування відповідної категорії;
 якщо після ДТП водій самовільно залишив місце пригоди чи відмовився від проходження огляду щодо стану алкогольного сп'яніння або вжив алкоголь;
 якщо ДТП визначена безпосереднім наслідком невідповідності технічного стану та обладнання автомобіля існуючим вимогам;
 якщо водій не повідомив страховика про ДТП у передбачені Законом строки;
 якщо страховий випадок настав з використанням застрахованого транспортного засобу в період, не передбачений договором.

При наявності цих випадків страхова компанія спочатку пропонує Вам добровільно повернути ці кошти. Якщо ж Ви цього не робите самостійно, то компанія подає позов у суд і Ви маєте додаткові судові процеси як мінімум на декілька місяців. І немає гарантії, що суди приймуть рішення на Вашу користь. Суди переповнені позовами страхових компаній до водіїв, які не вбереглися від зазначених вище випадків.

В цей же час, керування транспортним засобом без автоцивілки в Україні забороняється. Тому, страхувати автомобіль потрібно!

Однак, ВОДІЄВІ СЛІД ЗАПАМ’ЯТАТИ ЗАЗНАЧЕНІ ВИЩЕ ВИПАДКИ, ЩОБ ПРИ НАЯВНОСТІ ПОЛІСУ СТРАХУВАННЯ НЕ ОПЛАТИТИ ЗІ СВОЄЇ КИШЕНІ ЩЕ Й ВАРТІСТЬ ПОШКОДЖЕНОГО «ЧУЖОГО» АВТОМОБІЛЯ.

Оскарження штрафів поліції та митниці, а також дій страхових компаній – 050-758-11-74 (viber) або 067-171-16-11. Запишіть ці номери телефонів на майбутнє! Працюємо дистанційно у всіх регіонах України.

Богдан Адвокат