Коли справи розглядають не українські "суди" - Влад Пономар

Коли справи розглядають не українські "суди" - Влад Пономар

ПриватБанк домігся розгляду в Ізраїлі позову до Коломойського на $600 млн.
Окружний суд Тель-Авів (Ізраїль) вирішив, що позов ПриватБанку проти його колишніх власників та інших відповідачів на $600 млн буде розглянуто в повному обсязі. Суд відхилив клопотання Israel Discount Bank.
Як наголошується в повідомленні, в грудні 2019р ПриватБанк подав позов в Окружний суд м. Тель-Авів, щодо схеми привласнення коштів у розмірі не менше $600 млн, які були незаконно виведені з ПриватБанку в період з 2007 по 2011 роки і розміщені на банківському рахунку в одному з найбільших банків Ізраїлю - Israel Discount Bank.
"ПриватБанк" звернувся до Israel Discount Bank з позовом до одного із співвідповідачів в Ізраїлі, у зв'язку із сприянням Israel Discount Bank незаконного привласнення грошових коштів ПриватБанку.
Однак Israel Discount Bank подав клопотання про відхилення позову або призупинення його розгляду до прийняття рішень у справах за позовами, поданими ПриватБанком в Англії та США.
"ПриватБанк задоволений, що ізраїльський суд виніс рішення на його користь, відхиливши клопотання Israel Discount Bank", - йдеться в повідомленні ПриватБанку.
Нагадаю, в грудні 2019р державний "ПриватБанк" ініціював новий судовий розгляд в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів.
Відповідачем по позовом ПриватБанку до Коломойського, який був поданий до суду Тель-Авіва на $600 млн, буде один з найбільших банків Ізраїлю - Discount Bank.