"Коли виглядає борода Коломойського або одна із схем виводу грошей ПриватБанку" - Віктор Бобиренко

"Коли виглядає борода Коломойського або одна із схем виводу грошей ПриватБанку" - Віктор Бобиренко

Коли Деркач давав прес-конфернецію (інцидент вже названо «Плівки Деркача»), де запустив фсб-шну інформаційну гранату одночасно і в Штати, і в українське суспільство – біля нього сидів цікавий персонаж – Костянтин Кулик.
Це повністю колишній прокурор Коломойського.
Тобто, намічається цікава лінія московський агент (Деркач) і агент олігарха (Кулик) – грають заодно.
Костянтин Кулик на пресухі мав чітке завдання. Деркач розказував про «зраду» Порошенка. А роль Кулика – притягти до інформації по плівках – Бурісму – компанію, з якою пов’язують сина Байдена.
Але непомітною виявилася ще одна подія: американський бізнесмен українського походження - Вадим Шульман - дав інтерв’ю Економічній правді. Де видав деякі секрети Коломойського. І важливим фігурантом там теж виступає Костя Кулик.
І обидві ці події повязані. І стає зрозумілим роль Коломойського.
Але, для нас цікавим має бути також те, як саме виводилися гроші ПриватБанку Коломойським.
Вадим Шульман мав колись спільний бізнес із Коломойським і Боголюбовим. Завод Warren Steel Holdings LLC, у штаті Делавер. А ще у 2008 році Ігор Валерійович продав теж їх спільну компанію «Євраз» в Україні. Але частину грошей він партнеру не віддав. Ультимативно заявивши, що 30 мільйонів забирає і вкладає, як інвестицію у Steel Holdings LLC. А вони, мов (ІВК і Боголюбов) теж скинуться рівними порціями по 30 млн.
Але вони не вклали в справу ні грошей Шульмана, фактично привласнивши їх, ні свої частки.
Але гроші на завод зайшли. Навіть не 90 мільйонів гривень (3х 30) – а більше 100. Як? Дуже просто. ПриватБанк (тоді ще Коломойського) у 2013-2014 роках перевів гроші у філію на Кіпрі. А кіпріотський Приватбанк – скинув гроші на Steel Holdings LLC. Але не як інвестицію. А як кредит.
На ці гроші менеджмент Коломойського, замість розвивати завод – скуповували активи по США: феросплавні заводи, або нерухомість, яка на той час впала в ціні. А сам завод, не віддавши кредит - збанкрутував. Так вони кинули свого партнера на бабки. А заодно і Україну.
А при чому тут Кулик? О! Коли Шульман почав через суди вимагати інформацію про стан справ на заводі - пройшов час. Аж у 2017 році (коли розграбований ПриватБанк уже був націоналізованим) Шульман здав Коломойського з його мутними схемами у ФБР.
І тоді, щоб зробити його зговірливим, вірний прокурор Коломойського Кулик, злітав до шефа, отримав інструкції і документи, у тому числі рахунки, на які Коломойський сплачував Шульману частину боргів по «Євразу».
А щоб ми знали - Костянтин Кулик був не простим чуваком. Він вів справи «сім’ї Януковича». Ну, пам’ятаєте, Саша Стоматолог, Курченко, Чмирь. Уся шайка.
І Костя прихлопнув до цієї групи і Шульмана. Уявили красу гри? Відчуваєте геніальність Ігоря Валерійовича? Шульман пожалівся у ФСБ – і тут же став фігурантом кримінальної справи в Україні. Потім Кулик по міжнародній лінії звернувся до колег. І усі рахунки Шульмана по всіх країнах були заблоковані. Бо так своїх західних колег попросили українські колеги.
Отак Вадим Шульман, який і знайомий не був з Курченком – став його подільником.
Ну можуть же талановито працювати наші прокурори, якщо їх направляє вміла рука Ігоря Валерійовича.
І ось зараз цей же хлопчик Костя замахнувся пограти у велику політику. Намагається взяти на гачок самого Байдена.
А наш президент підіграв Деркачу і Кулику. Сказав: о, це ще не все. Ви ще побачите. Я знаю, далі буде.
Чим заявив про те, що йому щось відомо. І явно показав на чиїй він стороні. І явно нажив ворогів у Штатах. І аби ж тільки собі. А то і усій Україні.
От буває ж таке – вийшов янелох на подіум. Похвалився. Пройшовся по ненависному Порошенку. Ляпнув. І підставив державу. І все одно не лох.
Але за цим Куликом треба слідкувати. Кожен кулик своє болото хвалить. А цей у нашому озері хвилі ганяє. Для бородатої бабушки.
А поки-що безробітного Костю Кулика шеф все хоче десь прилаштувати. На тепле місце. Може скоро винирне замом Венедіктової, чи в ДБР. Кадри рєшают фсьо, казав один кадр.

Віктор Бобиренко