Виявляється, червоне вино не лише дарує добрий смак та створює настрій. Якщо цим напоєм не зловживати, то можна відчути навіть його корисні властивості.
1. Червоне вино — джерело антиоксидантів, що допомагає виводити токсини з організму.
2. Червоне вино уповільнює зростання ракових клітин і запобігає розвитку раку порожнини рота.
3. Вживання червоного вина в помірних кількостях знижує ризик розвитку остеопорозу.
4. Речовина ресвератрол, що містяться в шкірці червоного винограду, захищає кровоносні судини і усуває тромби.
5.Ресвератрол також називають еліксиром молодості, адже він уповільнює процес старіння організму.
6. Червоне вино має високий вміст поліфенолів, які борються зі шкідливими бактеріями в організмі, захищаючи його від багатьох хвороб.
7. Вино зменшує ризик серцево-судинних захворювань та інфарктів, адже розширює судини і збільшує приплив крові.
8. Помірна кількість вина нормалізує рівень холестерину в крові.
9. Червоне вино знижує ризик розвитку хвороб мозку, наприклад хвороби Альцгеймера.