Колишнього адвоката Трампа взяли під варту за порушення термінів дострокового звільнення

Колишнього адвоката Трампа взяли під варту за порушення термінів дострокового звільнення

Майкла Коена, колишнього особистого адвоката Дональда Трампа взяли під варту за порушення термінів його дострокового звільнення з в'язниці, заявив його адвокат Джеффрі Левін у четвер.

За словами Левіна, Коену було наказано з'явитися у федеральному суді у Манхеттені для перекваліфікації його затримання на домашнє ув'язнення, однак його затримали після того, як він не погодився з умовами спостереження за його місцеперебуванням федеральним урядом. За словами Левіна, у Коена вимагали відмовитись від спілкування із ЗМІ.

"Я ніколи в житті не бачив угоди, яка би позбавляла людину її права на першу поправку на спілкування зі ЗМІ", - заявив Левін.

Нагадаємо, Коена звільнили із в'язниці 21 травня і помістили під домашній арешт через поширення коронавірусу.

Коен відбував трирічний термін покарання в Нью-Йорку після того, як визнав свою провину у неправдивих свідченнях в Конгресі, а також фінансування виборчою кампанією Трампа підкупів двох жінок, які нібито мали романи з президентом Трампом. Трамп заперечував стосунки з жінками.

Визнаючи вину у своїх злочинах, Коен назвав Президента, заявивши федеральному судді, що він здійснював виплати "узгоджено і за вказівкою" Трампа, якого прокурори визначили в поданнях суду як "особу 1".