Колишній держсекретар США Майк Помпео увійде до Ради директорів Київстару

Колишній держсекретар США Майк Помпео увійде до Ради директорів Київстару

70-й держсекретар США (2018-2021 рр.) Майк Помпео приєднується до складу Ради директорів Київстару як незалежний невиконавчий директор. Гендиректор міжнародної телеком-групи VEON з штаб-квартирою в Нідерландах Каан Терзіоглу призначений головою Ради директорів Київстару. І це фактично спроба захистити компанію від апатитів тих, хто прикриваючись інтересами України хочуть отримати свій інтерес в цій ситуації.

А тепер про те, що за цим стоїть. Ще на початку жовтня ЗМІ писали: «Київстар» вже за пів кроку до конфіскації». Все через те, що долю компанії має підсанкційний російський олігарх Михайло Фрідман. Найбільший оператор опинився в лещатах держави – потенційні націоналізація або конфіскація. Або можливість уникнути цього, якщо хтось з ОП отримає свою копійочку на якійсь близкі до нього компанії. "Злі язики" кажуть, що прізвище цієї людини Ростислав Шурма. Але я впевнений, що це брехня, тому що Шурма ж еталон чесності та порядності. Чи ні?

Але зараз, в будь-якому випадку, буде важко атакувати компанію через те, що у Раду директорів увійшов Помпео. Його авторитет на Заході не викликає сумніву. До речі, в Київстарі дійсно є гроші американців, німців та інших іноземних фондів. Але кого це цікавить на Банковій, коли перед очами можливість "чуток прибарахлитися, щоб і онукам вистачило"?