Коломойський, Фукс, Аваков, Коболєв: приховані зустрічі великого бізнесу з владою || СХЕМИ №281

Коломойський, Фукс, Аваков, Коболєв: приховані зустрічі великого бізнесу з владою || СХЕМИ №281

Прозорість відносин з бізнесом – одна з ключових передвиборчих обіцянок Володимира Зеленського, яка до цього часу, схоже, так і не була реалізована. За півтора роки від моменту його інавгурації «Схеми» вже неодноразово розповідали про неанонсовані зустрічі «нової влади» з представниками великого бізнесу та олігархами, про які та «забувала» звітувати перед українцями. І продовжує так робити і надалі.

Лише від кінця жовтня журналістам вдалося зафіксувати, як відомий олігарх їздив у гості до міністра, віце-прем’єр навідувався до офісу впливового бізнесмена, інший непублічний бізнесмен відвідував Банкову, а голова правління «Нафтогазу» зустрічався з бізнесменом неформальної групи «Приват». «Схеми» показують, як представники влади продовжують «грати у хованки» з суспільством.


На фото друг і бізнес-партнер керівника МВС Арсена Авакова Ігор Котвіцький виводить із офіса бізнесмена Бориса Кауфмана першого заступника мера Харкова Ігоря Терехова, який на час лікування Кернеса керує містом. Далі Терехов сідає у мерседес Котвіцького і вони разом їдуть.

Ще раз. Фактично керівника міста Харків возить по зустрічам бізнесмен Котвіцький.

За кілька днів до цього у МВС до міністра Авакова декілька разів приїжджає друг Кернеса бізнесмен Павло Фукс, де разом с Ігорем Котвіцьким тривають зустрічі тривалістю кілька годин.

Для того щоб ми не довели, що заїжджає саме Фукс, на авто яким він користується вішають оперативні номери просто на території МВС. І номерні знаки міняються за три дні - тричі!

Фукс приїжджає до Авакова за кілька днів до перевезення Кернеса в клініку Шаріте (Берлін). Фукс приїжджає до Авакова тоді коли в МВС відкривається і закривається провадження щодо зникнення мера Харкова Кернеса.

Хто зараз керує містом Харків? І чому з території міністерства внутрішніх справ?

Про таємні домовленності влади з олігархами дивіться в нашому новому розслідуванні "Гра в хованки 2".


00:00 Новий випуск програми «Схеми: корупція в деталях»

00:41 Фукс і Котвіцький: непублічні візитери Авакова на «номерах прикриття»

08:22 «Каву випили»: візит Коломойського до Авакова

09:46 Голова правління «Нафтогазу» і бізнесмен групи «Приват» Коломойського

15:27 Кауфман: бізнесмен – в Офісі президента, віце-прем’єр – в офісі бізнесмена

22:23 Павлюк: непублічний візит непублічного бізнесмена на Банкову