"Коломойський мінує суди?" - Віктор Бобиренко

"Коломойський мінує суди?" - Віктор Бобиренко

Вчора було повідомлено, що заміновано 6-й апеляційний суд Києва. Просто він мав розглянути справу про зняття заборони з Фонду Держмайна змінювати керівництво на «Центроенерго».
Вже майже три місяці пройшло з того часу, як на державному підприємстві «Центренерго» Фонд Держмайна змінив менеджмент Коломойського. Проте, Ігор Валерійович не з тих, хто просто так здається.
Його ручні судді заблокували внесення змін в держреєстри. Тобто два місяці на державному підприємстві було два командира: від держави і від Коломойського.
При цьому, розумієте самі – усі схеми по відмиванню грошей з підприємства в робочому стані і дозволяють, за оцінками голови ради кредиторів «Центренерго» Дмитра Крючкова виймати з підприємства до 30 мільйонів доларів щомісяця.
Схем багато і пов’язані вони часто з контрабасом. Але особливо підла схема, суть якої у тому, що закупляється через прокладки і задорого (банкрутуючи підприємство) ніби-то українське вугілля. А насправді ні. Українське воно тільки по документам фірм типу «Рога і копита». Нічого нового. Свіжо пофарбовані старі методи.
Інсайдери говорять, що це було своєрідною відступною для ІВК від Зе!команди за ПриватБанк. Але цього Коломойському замало.
Почалася войнушка за те, в кого п*с*н більший. Ой, ні, чиї судді впливовіші. І ось два місяці судилися за те, кому сидіти в головному кабінеті: представнику держави Олександру Корчинському чи веселим хлопцям Коломойського – Віталію Попатенко і Олександру Уварову.
І ось вчора – «замінований» суд. Але він таки виніс рішення, яке дозволяє змінити керівництво.
І тут же «замінували» і сам офіс Держмайна.
Ігор Валерійович, бєдняжка, мабуть колись сильно балувався з вогнем у дитинстві. Бо його так і тягне – то будинок Гонтарєвої підпалити. То суди мінувати. То державні офіси. Або навпаки, його били, коли бачили з сірниками. Важке дитинство, або комплекс юності. Хтозна.
Але його комплекси все палити, загрібати народні грошові знаки і ставити нам президентів - дуже дорого нам коштують.
Зараз ІВК тактично бій програв.
Але я ніразу не сумніваюся, що він продовжить боротьбу.
Тому, перефразовуючи фразу Катона «Карфаген має бути зруйновано» скажу:
Ігоря Валерійовича має бути посажено. Краще в США. Так надійніше. Бо у нас це і неможливо. А якщо колись і стане можливим – йому треба буде особисту зону будувати. І вертухаєм у нього буде асабіста вічний міністр Аваков.
Да, схоже на казку. У нас. А Штатам пофігу. Тут і Лазаренка вважали всесильним. А там він тихо сидів. І цей тихо сидітиме.
А канал г+г Зеленський може забрати собі – бонусом. І як пам'ять про друга, вчителя, і як соратника по бізнесу.

Віктор Бобиренко