"Коломойський не здається" - Влад Пономар

"Коломойський не здається" - Влад Пономар

Хочу внести ясність: Всі вирішили, що «антиколомойський» закон вчора прийняли в цілому.
Але це лише перше читання. У кулуарах ВР говорять, що комітет отримав 7 днів на правки. (подивився графік ВРУ: пленарні засідання на 7 квітня не заплановані).

А враховуючи, що в фінкомітеті Гетманцева «рулять» маріонетки Коломойського- Дубінський та Палиця (заступник та секретар), можна уявити на користь кого будуть «правити».
Коломойський не здасться.
В сьогоднішній статті на «УП»: («Зеленський vs Коломойський: битва за МВФ, в якій загинула монобільшість») говориться: "слуги" отримували погрози від невідомого адресата не голосувати. "Привіт, Слуга народу. Хочу дати тобі пораду. Я тобі не раджу голосувати за закон, який забороняє повернення банків. Якщо у тебе є трохи мізків, то ти вже розумієш, що Зеленський клоун, і його ніхто не боїться вже. Влади немає...А якщо ти проголосуєш за цей закон, ти станеш на все життя ворогом Коломойського. Влади змінюються, а Коломойський буде завжди, запам'ятайте це. Вас буде Коломойський наздоганяти все життя. Він Вам життя не дасть. Зеленський пару років і піде, а Вам жити в цій країні", – йшлося в повідомленні, яке УП переслали кілька депутатів "СН". Telegram-каналами та соцмережами різних навколополітичних блогерів курсувала інформація про те, що за відмову голосувати за "антиколомойський" закон депутатам пропонують доволі суттєві суми грошей.

Отже вчора прогнозовано не голосували колишній гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко, який вийняв картку, Бужанський та Куницький – не голосували, Дубінський та Василевська-Смаглюк – утрималися.
ОПЗЖ та "Батьківщина" не дали жодного голосу. А Юлія Тимошенко особисто натисла "проти". Майже всієї групи "За майбутнє" не було. Натиснули "проти", "утримався" чи просто витягнули картку 67 депутатів.
Монобільшість як явище політичного життя офіційно пішла в небуття. Якщо фракція Зеленського у Раді зразка вересня 2019-го могла сама, без дискусій проголосувати будь-який закон 250 голосами, то вже навесні 2020-го від цієї моновеличі не лишилось і сліду.

Крім цього, у залі мінімум дві фракції, які 100% проти ухвалення закону – "Батьківщина", чию лідерку з Коломойським пов'язує дружба і не лише, та група "За майбутнє", яку в Раді ще називають "групою Коломойського-Авакова".
Перед голосуванням Тимошенко мала гарячу промову про "зовнішнє управління" і неконституційність "антиколомойського закону".

Вчора "слуги" спромоглися дати 200 голосів за перше читання. Решту 67 дали "ЄС", "Голос" і "Довіра".

7 квітня 200 голосів у «СН» може вже і не бути.

Влад Пономар