"КОЛОМОЙСЬКИЙ ПРОТИ БОГДАНА?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"КОЛОМОЙСЬКИЙ ПРОТИ БОГДАНА?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Від самого початку я писав, твердження: «Богдан – маріонетка Коломойського» - маячня. Так, Богдан працював на Коломойського. Так, Коломойський у тому числі фінансував проект «президент Зеленський» (не він один насправді). Проте. Проект «президент Зеленський» - не проект Коломойського. Ба-більше, я й досі переконаний, Зеленського подали Коломойському як ідеального спаринг-партнера для Юлії Тимошенко, власне на яку ставив Коломойський. Справжній автор проекту «президент Зеленський» це Андрій Богдан, для якого Зеленський став тим самим, чим для молодого Білла Гейтса – куплена за копійки у розробника оболонка DOS. Трампліном у майбутнє.

Богдан ще у 2015 р. почав підбивати Зеленського спробувати себе на ролі президента, і таки добився свого. Роль Коломойського тут не більша за роль тих бізнесменів які свого часу інвестували в нікому тоді невідомий новонароджений «Apple» Стіва Джобса. Ба-більше, напередодні парламентських виборів ширилися чутки про невдоволення Коломойським перспективою монобільшості у ВР. Олігарх всерйоз боявся, що взявши монобільшість, його колишній юрист Богдан зігне в баранячий ріг самого Коломойського. Проте – конфлікту не сталося. Нині уже очевидно чому – Коломойському щось пообіцяли. Цим «щось» частково була власна група депутатів у складі «Слуги народу» - її наявність і склад вже секрет Полішинеля. І ще цим «щось» були певні обіцянки по майбутньому банку «Приват».

І от нині ця угода тріщить по швах. Чому я так вважаю? Пригадайте якими лестивими епітетами мер Дніпра Борис Філатов нарік нардепа Дубінського. Щойно ми спостерігали поліграфний скандал, реальною причиною якого став вирив внутрішнього конфлікту всередині «Слуги народу» назовні. За обговоренням поліграфів мало хто помітив важливий факт – сторони взаємно звинуватили одне одного в корупції. Групу Дібінського звинуватили в лобіюванні закону для екс-нардепа Яценка. А сам Дубінський звинуватив фракцію в прийнятті низки законів, які він теж розцінив як корупційні. Скандал загладили, але…

Щойно на каналі «1+1» що належить Коломойському у шоу «Право на владу» в прямому ефірі зчепилися нардеп Дубінський і скандально відомий антикорупціонер-грантоїд Віталій Шабунін. У ході суперечки, відомий своєю нахабною і цинічною манерою спілкування Шабунін став явно «пресувати» Дубінського, але не дожав його – діалог обірвала Мосійчук, яка «срачів не хоче». Та лиха біда – початок. Вже наступного дня в програмі «Свобода слова зі Савіком Шустером» той самий Шабунін накинувся на ще одного одіозного представника нинішньої влади – нардепа Андрія Геруса, голову комітету з питань енергетики, теми дуже болючої для Ігоря Коломойського. Результат – Герус втік з ефіру, бо «в нього робоча зустріч».

Варто зауважити, що Дубінського і Геруса пов’язують з Коломойським. А Шабунін… Та взагалі-то саме він влаштував зустріч Богдану з керівництвом НАБУ, в той час коли Богдан ще був юристом Коломойського, а НАБУ вело проти Коломойського кримінальні справи. З тусівкою гранітоїдів гарні стосунки мають і генпрокурор Руслан Рябошапка (висуванець Богдана) і голова фракції «Слуга народу» у ВР Давид Арахамія.

Очевидно, сторони провели демонстрацію сил. «Поліграф-гейт» запустив канал «1+1», протестувавши Дубінського (тест уже розкритикувала низка поліграфологів), але відмовивши в тесті Арахамії, мовляв: «Подумай, бо зараз ща як натестуємо!» У відповідь озвався Шабунін, давши зрозуміти, що в разі потреби на групу Коломойського він накинеться з такою самою пролетарською ненавистю, з якою щойно шпетив президента Порошенка. Шабунін вивалює в лайні канал «1+1», Коломойського і його людей, а «1+1» шукає нові садиби і лобістські оборудки у Шабуніна і його шабуністів… Аби таким милуватися – ніякого попкорну не вистачить.

Наразі стороні ошкірили ікла і розповзлися по норах. Але. Суд по банку «Приват» у Лондоні – триває. Коломойському бракує часу. Він вимагає від Богдана виконання попередніх домовленостей. А отже їхній розрив – справа часу. Недалекого.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко