"Коломойський стоїть за зривом конкурсу на обрання голови САП" - Антон Швец

"Коломойський стоїть за зривом конкурсу на обрання голови САП" - Антон Швец

На даний момент САП фактично підпав під стратегічне керівництво Генерального прокурора Ірини Венедиктової. Навіть якщо детективи НАБУ та прокурори САП дотягують справу до суду чи мають шанси на це, Венедиктова може передати справу з НАБУ до СБУ, наприклад, і там поховати. Як було наприклад зі справою Татарова, який у Зеленського відповідає за правоохоронні органи.

Тому всі розуміють наскільки важливо відновити функціонування САП, де переміг на конкурсі детектив НАБУ Клименко(норм чувак). Особливо це розуміють міжнародні фінансові інституції(про це йде мова в меморандумі з МВФ) та Вашингтон у вигляді Держдепу та особисто самого Байдена. Саме тому Зеленський ще 4(!) місяці тому підписав зобов’язання негайно обрати та призначити голову САП на прозорому конкурсі. Той самий меморандум з США яким Зеленський так вихвалявся. Не дуже щоб негайно призначили, ага.

Конкурс завершено. Переміг детектив НАБУ Клименко. Тепер залишилося лише затвердити результати конкурсу. Але голова комісії по відору нового голови САП від партії Коломойського «За Майбутнє» зробила з комісії цирк та відмовляється це зробити. Тепер вони будуть робити повторну перевірку кандидатів, очікуючи коли ОАСК знесе конкурс.

Бо відразу після призначення нормального голови САП, який пошле нахер корумповану ГПУ з генпрокурором, можуть покотитися нові справи по Татарову та почнуться активніші дії по Привату. Зараз все що змогли САП та НАБУ це заочно заарештувати Дубілета-старшого. Але потрібно зробити ще міжнародний розшук та ред нотіс Інтерполу. І не треба казати що Ізраїль не видає своїх громадян. Якщо держава Ізраїль вважає, що громадянство Ізраїлю використовується лише для захисту від міжнародних розслідувань, то видає. Є процедура. Це саме випадок Дубілета. І самого Коломойського. Саме тому Коломойський виїхав з Ізраїлю, бо його особисто попередили, що його видадуть аж бігом. Для Коломойського перед початком слухань у Високому суді Лондона кожен вирок по Привату це проблеми.

Нагадаю, що в суд в Лондоні поставив на фріз(фактично наклав арешт) більше 3 мільярдів аудійованих активів Коломойського. Для порівняння Форбс вважає що активи Коломойського та Боголюбова разом це 3,5 мільярда баксів, але це оцінка капіталізації та оцінка Форбсу. Тобто у Лондоні Бєня показав майже все, що вдалося награбувати за все життя. І головне те, що це скоріш за все білі активи.

Повний перелік цих активів засекречений (така практика суду) і він невідомий в Україні нікому, окрім Коломойського. Перелік цих активів невідомий навіть команді Приватбанку, яка веде справу у Лондоні. Але навряд чи це лише українськи активи, бо їх складно оцінити. Скоріш за все ці активи, це все що група Приват відмила та вивела за кордон. Тобто це все що є у Коломойського, Боголюбова та інших функціонерів. Можливо включно з Дубілетами та, наприклад, долі Коломойського у Монобанку, який створювався на виведені з Привату гроші. Тому для Коломойського ця справа у Лондоні дуже проблемна і він ДУЖЕ СИЛЬНО до неї готується. Бо він може втратити все.

Зараз Зеленський, Татаров та Коломойський разом намагаються збити призначення голови САП. Максимально токсично, та порушуючи навіть особисті обіцянки Зеленського Байдену.

Для самого Зеленського це буде мати максимально негативні наслідки. Бо виходить, що Президент України разом з фігурантом розслідування ФБР Коломойським корупційними методами намагається зробити так, аби олігарх Коломойський відбився від звинувачень.

Це буде мати негативні наслідки і для всієї нашої країни, бо зараз у протистоянні з Росією нам дуже важлива ПОВНА підтримка США. Але кому США повинні її надавати, якщо Верховний Головнокомандувач України корупціонер та друг чи навіть поплічник корумпованого олігарха?

Офіс Президента вважає, що в нас така погана ситуація, що ПОВНІСТЮ втратити підтримку ми не можемо. І це, скоріш за все правда. США будуть підтримувати Україну. Україну, але не Зеленського. Але ця підтримка буде значно меншою, від тої яка могла б бути і яка нам насправді потрібна. Бо в нас все погано ї з війною і з енергетикою. Та в нас загалом дуже погана ситуація, легше назвати де в нас гарна ситуація, ніж перераховувати, де в нас проблеми.

Тому США будуть продовжувати допомагати нам протидіяти Росії у питаннях військових. А МВФ скоріш за все весною надасть нам черговий транш. Але все це станеться не завдяки Зеленському, а наперекір йому.

Продати на Захід Зеленському, що він веде якусь війни з олігархами буде просто неможливо.

Дії Зеленського по голові САП це справжня зрада національних інтересів України, бо це зменшує підтримку нашої країни у той час коли мова йде про наше виживання.

Нагадуємо всім функціонерам, суддям та депутатам, що Рух Опору Капітуляції разом з Демократичною Сокирою складає перелік всіх простих людей™, які допомагають Коломойському відскочити від звинувачень. Цей перелік буде передано до сполучених Штатів та рано чи пізно всі ці люди отримають американські санкції. Як їх отримали Деркач та команда Дубинського. А потім буде ред нотіс Інтерполу і багато хто сяде. Коломойьский ныкого не захистить, бо йому буде дуже не до того.

Покарання не уникне ніхто.