"Коломойський/Суркіси отримали чергове судове рішення на свою користь" - Влад Пономар

"Коломойський/Суркіси отримали чергове судове рішення на свою користь" - Влад Пономар

Нова влада намагається встигнути все відробити до дострокових президентських і парламентських виборів.

Сьогодні Київський апеляційний суд прийняв рішення відмовити в клопотанні державного ПриватБанку зупинити дію/виконання ухвали судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка від 2 вересня про примусове виконання рішення цього ж суду від 2017р про зобов’язання державного ПриватБанку обслуговувати депозити компаній Суркісів, заборгованість за якими позивачі оцінюють в $ 350 млн.
Також за своєю ініціативою Київський апеляційний суд призупинив розгляд апеляційних скарг.

Нагадаємо, що 2 вересня суд задовольнив позов компаній Суркісів до ПриватБанку на $ 350 млн. Позов розглядав суддя Сергій Вовк, незважаючи на скарги ПриватБанку. У державному банку заявили, що пов’язані з Суркісами офшорні компанії вдалися до маніпуляції автоматизованим розподілом судових справ на користь Вовка.

10 червня 2020р Київський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу Кабінету міністрів України на рішення Печерського районного суду Києва від 2017 року, яким державний ПриватБанк був зобов’язаний обслуговувати депозитні договори шести англійських компаній Суркісів. Згідно з розслідуванням агентства Kroll, кошти на депозитах англійських компаній Суркісів виявилися кредитами, які ПриватБанк видав своїм пов’язаним особам в 2008—2010 році. Київський апеляційний суд залишив в силі постанову судді Печерського районного суду Підпалого по стягненню з державного ПриватБанку $ 259 млн на користь офшорних компаній Суркісів. 6 серпня 2020 року компанії збільшили позов до $ 350 млн.

Влад Пономар