"КОМІК БРЕШЕ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"КОМІК БРЕШЕ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

У відомому інтерв’ю Дмитру Гордону у січні 2018 р. кандидат Зеленський заявив, що він завжди болісно реагує на неправду. Схоже – тільки на чужу неправду, бо на власну брехню цей кандидат уваги не звертає, як таке. Хоча бреше він – патологічно.

Приклад раз. Зеленський заявив, що українці наразі витрачають на комуналку від 35% до 50% доходів, у той час як у Європі – від 13% до 20%. Брехня. Видання «VoxUkraine» навело конкретні цифри. У 2018 р. українці в середньому витрачали на житло і комуналку 23,4% своїх доходів. У ЄС цей показник становить 24,7% Ми й зараз не платимо «їхньої комуналки», хоча максимально наблизилися до цього. Й до речі – зменшувати комуналку кандидат Зеленський у своїй програмі НЕ обіцяв.

Приклад два. У відомому інтерв’ю журналісту Гордону Зеленський заявив, що бізнесу в Росії він не має, і що останній фільм його група зняла з росіянами у 2012 р. а вийшов він у 14-му. Брехня. Фільми Зеленського «8 новых свиданий» і «8 лучших свиданий» вийшли у 2015 і 2016 рр. відповідно. Про те, що Зеленський продовжує працювати з Росією, і ба-більше – що студії Зеленського отримували для своїх фільмів кошти міністерства культури РФ, докопалися журналісти «Радіо Свобода». Здійнявся скандал і… кандидат Зеленський підтвердив наявність фільмів і проектів спільних з Москвою в інтерв’ю «Українській правді». Він пояснив, що не міг розірвати контракти з росіянами, позаяк не може подарувати свої гроші росіянам. Хоча двома тижнями раніше він же твердив, що йому байдуже скільки грошей він втратив від розриву з Москвою (якого не було). Можна згадати також, як Зеленський збурився, що актора-росіянина Добронравова з фільму «Свати» (який відвідав окупований Крим і дозволяв собі антиукраїнські висловлювання) до України не пустила СБУ, і що замість замінити його актором-українцем, Зеленський виїхав знімати «Сватів» у Білорусь. А в інтерв’ю УП той самий Зеленський заявив, що всі свої фільми він знімає в Україні. Брехня брехню везе…

Приклад три. Розслідування «Радіо-свобода» установило, що Зеленський є співвласником кіпрської компанії «Green Family LTD». Зеленський заявив, що виходить з числа власників компанії. Але. Вже під саму новорічну ялинку, він вніс дані про «Green Family LTD» у свою декларацію, тобто визнав що компанією таки володіє. Навіщо було брехати? Не знаю. Але припускаю що справа – у коштах вкрадених з банку «Приват» його попереднім власником Ігором Коломойским. За даними народного депутата і колишнього журналіста-розслідника Володимира Ар’єва біля $ 41 мільйона були виведені з банку «Приват» на рахунки офшорних фірм, що належали учасникам студії «Квартал 95»: Андрію Яковлеву, Борису та Сергію Шефірам, Сергію Трофимову та Володимиру Зеленському. Простіше кажучи, Зеленський з компаньйонами – поплічники Коломойського у справі викрадення коштів з банку «Приват». Про те саме щойно повідомило розслідування команди «Бігус.інфо».

Приклад чотири. Кандидат Зеленський категорично заперечує свій зв’язок з олігархом Ігорем Коломойським. Але. Вже згадана команда «Бігус.інфо» встановила, що в штабі Зеленського регулярно буває адвокат Коломойського і колишній радник Коломойського на посаді голови Дніпропетровської ОДА, Андрій Богдан. Машина Богдана привозили до штабу Зеленського щось у мішках, схожих на гроші в готівці. Богдан регулярно літає до Тель-Авіву де проживає Коломойський. Андрія Богдана голова Центрі протидії корупції Віталій Шабунін двічі назвав представником штабу Зеленського. Богдан в амплуа представника штабу Коломойського зустрічався з головою НАБУ Артемом Ситником, а НАБУ веде справи по розкраданню грошей в «Укранафті» та банку «Приват», плюс – по боргах МАУ. Зеленського ніхто так не рекламує, як канал Коломйського «1+1». Достатньо доказів того, що Зеленський про свій зв’язок з олігархом бреше?

Приклад п’ять. Знамениті аналізи. Зеленський запропонував здати аналізи, аби спростувати чутки про вживання ним наркотиків. Але. Аналізи він здавав у фірмі свого ділового партнера і прихильника Андрія Пальчевського, здав тільки кров (а не волосся і нігті, де сліди наркотиків зберігаються у рази довше), результат аналізів містив сліди фальсифікації (комп’ютер, а не дівчата руцями, проставив датою не 5.04, а 2.04, на документах з обома датами був один і той самий номер, хоча печатки і підписи стояли по різному), здати аналізи VADA Зеленський відмовився (Порошенко – здав). Зеленський зробив все можливе аби його звинувачували у наркоманії, хоча стверджує що він – не наркоман. Ви йому вірите?

Це – лише п’ять прикладів. І це – він ще не президент. Не головнокомандувач. Не носій державних таємниць…

Чи можна довіряти посаду президента людині яка ТАК бреше вже зараз?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко