Компанія SpaceX анонсувала відправлення на орбіту першої "виключно комерційної" групи астронавтів

Компанія SpaceX анонсувала відправлення на орбіту першої "виключно комерційної" групи астронавтів

Компанія SpaceX планує відправити до космосу чотирьох осіб у рамках «першого польоту до орбіти групи складеної виключно із комерційних астронавтів». Про це мовиться у прес-релізі компанії SpaceX.

Космічним кораблем компанії керуватиме Джаред Ісаакман, засновник і генеральний директор приватної компанії з обробки платежів Shift4 Payments.

Американський бізнесмен-мільярдер планує подарувати три місця в капсулі SpaceX Dragon представникам громадськості, які «будуть обрані, щоб репрезентувати засадничі цінності лідерства, надії, щедрості та процвітання».

Комерційні астронавти - це астронавти космічних суден фінансованих із приватних джерел.

Ісаакман заявив, що має на меті використати приватний політ, аби зібрати 200 мільйонів доларів для дитячої дослідницької лікарні Сент-Джуд, яка займається лікуванням раку та дитячих захворювань.

За планами SpaceX, екіпаж на кілька днів вийде на орбіту Землі десь у четвертому кварталі цього року, стартувавши з Космічного центру Кеннеді у Флориді, який належить NASA.

Напередодні місії SpaceX забезпечить підготовку астронавтів на ракеті-носії Falcon 9 та космічному кораблі Dragon, а також підготовку до надзвичайних ситуацій.

По завершенню місії Dragon знову ввійде в атмосферу Землі для м’якої посадки на воді біля узбережжя Флориди.