"КОНГРЕСМЕНИ ПОГОВОРИЛИ ІЗ ЗЕ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"КОНГРЕСМЕНИ ПОГОВОРИЛИ ІЗ ЗЕ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Найвпливовіший лідер здобув гарячий привіт з Заходу. Йому, бачте, сильно закортіло виправити враження, коли президент Байден говорив про Україну після чого наступного ранку американський МЗС провів відеоконференцію з Порошенко, а лише через дві доби президент США побалакав з президентом України. З цією метою було влаштовано відеоконференцію з 20 конгресменами США, при чому і з Республіканської, і з Демократичної партії.

Ніщо не віщувало біди. Під час відеоконференції сторони балакали про сертифікацію Північного потоку - 2, про Мінський і Норманський формат, про російську загрозу, тощо.

І от уявіть як витягнулося обличчя найвеличнішого, коли конгресмени висловили стурбованість початком політично мотивованого переслідування опозиції. Зеленському відкритим текстом заявили про неприпустимість шляху, який свого часу обрав Янукович. Сказано це було не загальними фразами, конгресмени з обох партій США висловили стурбованість через кримінальну справу порушену проти п'ятого президента Петра Порошенка.

Кажуть Зеленський був таким поворотом сильно незадоволений. Не дивно. Коли стурбованість виказують члени такого парламенту, існує висока вирогідність що зараз у Зеленського знайдуться ще якісь цілком працюючі офшори, особи з російським громадянством в його оточенні, та стануть відомі ще якісь його домовленості з Москвою.

Ну, Порошенко попередив ЗЕ - червоні лінії перейдені. Зараз будуть бити, при чому сильно. Це - тільки перший прильот. І так, поставлені Татаровим керівники ДБР та заступники генпрокурора ордер на арешт конгресменів США не випишуть. Така от прикрість.