"Коронавірус і Коломойський" - Віктор Бобиренко

"Коронавірус і Коломойський" - Віктор Бобиренко

Поки усі говорять про коронавірус, в Україні творяться інші справи, які можуть вплинути на історію України не меншим чином.
На фініш вийшло погодження з МВФ так званого Анти-Коломойського закону (2571).
Його могли прийняти ще до Нового року, але у турборежимі приймається усе, крім того, що хотів би відпетляти Ігор Валерійович.
У початковій, урядовій версії були новели, продиктовані МВФ. І якщо дивитися уважно, то ясно видно, що МВФ на боці народу України і явно хоче поставити пастки для хитрозроблених власників, щоб вони не смикнули собі грошенят у наївного народу через продажне правосуддя:
1. Детально прописувався порядок подачі документів в НБУ для покупки частки в банку і були прописані норми щодо пов’язаних осіб.
2. Оскарження в суді можливе лише через адміністративний суд, а не господарський (от я тут сам не дуже в курсі, але мабуть там щось знають).
3. Якщо у колишніх власників є претензії до Нацбанку і Уряду і вони хочуть компенсацію за націоналізований банк, то необхідно запросити зовнішній незалежний аудит. От незалежні експерти й визначать - скільки і кому повертати компенсації.
4. У разі визнання протиправним і скасування відповідного рішення НБУ учасникам банку дається право на компенсацію. Але довести, що йому заподіяна шкода, або він недоотримав прибуток – мав сам колишній власник.
Погодьтеся, виписано так, щоб Ігор Валерійович пролетів мимо 2-х мільярдів доларів, які він хоче хапнути у нас, замість того, щоб віддати 5,5 мільярдів уже вкрадених у 2016 році.
Але вірний артемон Ігоря Валерійовича Олександр Дубінський разом з Данилом Гетьманцевим внесли у грудні правочки у закон де суть зводилася до того, що суму компенсації визначає не зовнішній аудит, а рідний господарський суд, який ще з часів Кавказької полонянки є найгуманнішим у світі.
Крім того, у «варіанті Коломойського» не уточнювалося, за якими саме стандартами та критеріями буде визначатися збиток колишніх власників. Ну, скаже, приміром Коломойський «Хочу два мільярди» і цього досить.
Але!!! Кажуть, що ПОГОДЖЕНО таки варіант за версією МВФ з кількома деталями. Закон готовий.
Цей закон треба приймати в турборежимі. Сподіваюся, що його вимушено підтримають Слуги, які залишаються вірними Зеленському. Але і підтримають «Голос» та ЄС.
Це відкриє для нас можливість отримання кредиту за новою програмою МВФ на 5,5 млрд $. І додаткової програми допомоги проти коронавірусу, яка може складати 1,5 – 4,5 мільярди $.
Це дозволить включити компенсатори, які мінімізують кризу. І покриють дефіцит бюджету.
І це буде перше, за що дійсно можна буде поставити п’ятірку Зеленському.
Якщо у нього вистачить сили дожати.

Віктор Бобиренко