"Короткий меседж на Харків" - Віталій Гайдукевич

"Короткий меседж на Харків" - Віталій Гайдукевич

Тут в міськраді припинила існування фракція БПП "Солідарність". Ну як "припинила", вся фракція змінила назву. Керівником лишили пана Олександра Давтяна. Сам він в коментарі пояснив причину вчинку так: "Припинила своє існування партія, а фракція була від партії. Партії немає. А ті люди, які прийшли до цієї партії 5 років тому, в партію центристську, європейську, яка мала об’єднати Україну. За 5 років ця партія стала партією війни, яка роз’єднала Україну. Нам з нею не одним шляхом. Всі ті, хто були у фракції БПП «Солідарність» — всі звідти вийшли і увійшли до нової фракції". Свідомо чи ні пан Олександр сказав не точно прокоментував ситуацію.

Оскільки , як член президії Європейської Солідарності, саме я мав розмову із Давтяном стосовно переіменування фракції і міськраді Харкова, маю уточнити кілька моментів:

1. Партія не припинила своє існування. Партія змінила назву. Це легко перевірити - усі реєстраційні дані партії лишилися.

2. Партія не стала "партією війни", партія стала партією ЗАХИСТУ країни від війни. І під час нашої розмови із паном Давтяном (в присутності народного депутата Володимира Арьєва, між іншим) жодного слова про "партія війни" не було. І про роз'єднання України - також. І те, що зараз пан Олександр підлаштовується під кон'юнктуру - не красить його. Ми відверто озвучили причину , чому надалі фракція не може носити імя партії і про "роз'єднання" там ані слова...

3. Насправді причиною, чому ПАРТІЯ ВИМАГАЛА змінити назву фракції і надалі дистанціюватися від партії, було... абсолютно ганебне голосування за повернення Жукова на вулиці Харкова. Партія була обурена, що місцеві депутати повели себе як затяті кон"юнктурники і не проголосували ПРОТИ ЖУКОВА (або були відсутні), а пан Романенко підтримав повернення Жукова. Такі дії суперечать послідовній позиції партії щодо декомунізації. Саме через це неподобство представники центрального проводу партії приїхали до Харкова. Саме тому було вирішено за згодою сторін, що партія і фракція надалі існуватимуть окремо.

4. Попри домовленість про цивілізоване розлучення, Олександр Давтян притягнув абсолютно сторонні пояснення, які не мають жодного відношення до реального стану речей.

5. Окремий "привіт" представникам Харківської "Самопомочі" (кажуть, вони заходилися обсмоктувати подію) - панове, усі зазначені події і рішення про переіменування фракції і невідношення фракції до партії, були схвалені і проведені ДО ВИБОРІВ. Тому попустіться. Це було рішення партії, бо принципи і цінності для нас важливіше, аніж пристосуванство і локальні інтереси окремих політиків.

Vitaliy Malyarenko Ви маєте знати про спотворення і, напевно, відреагувати. Риторика про "партія війни" у прифронтовому Харкові, є риторикою відвертого колабораціонізму із реаншистами. Не більше і не менше. Або це пояснення буде відкликане паном Олександром, або виникають питання, як представник партії Європейська Солідарність - Віталій Маляренко - є членом фракції, чий керівник озвучує неприйнятні меседжі. Це банальне "хрестик або штани".

Це все. Принагідно - подяка усім партійцям ЄС і представникам ГО "Справа Громад", які не зважаючи на зелене запаморочення суспільства відчайдушно змагалися на парламентських вибрах.

Віталій Гайдукевич