"Коротко Останні новини" - Віктор Бобиренко

"Коротко Останні новини" - Віктор Бобиренко

1) Тільки-но вчора Слуги + група Довіра проголосували закон про референдум. Батьківщина не голосувала. Але десь сотня експертів (ну і я теж) завангували, що Юлія Володимирівна тут же цим скористається, щоб запустити популістичну торпеду.
Вона п’ять тем для референдумів заявила, (згідно закону одна тема – один референдум).
Але як колись у Спортлото – 5ть цифр із 36ти - не вгадав ніхто. Ну, коню було ясно, що ЮВТ поставить на кон закон про ринок землі, друге - тему про недопущення приватизації стратегічних об’єктів, ну і на третє - тему надра землі – газ передати народу.
Ну, все як завжди.
Ми за соціалізм «с чєлавєчєскім ліцом» як казав незабвєнний МіхалСєргєїч Горбачов.
Але Юлія Володимирівна – помінявши зачіску – пішла в атаку – додала дві неочікувані теми: - чи потрібен українцям гральний бізнес? І чи потрібен українцям канабіс, бо це важкий наркотик?
Хто її стриг? Що тепер робити?
І головне, ще ж не вступили в гру Медвдечук і Бужанський з якимось мовним референдумом.
Ну і купа суашедших десь уже щось на коліні пишуть.
Вобщем – вийшло так, що тема референдуму для Володимира Олександровича буде темою випускання пару. Скільки завгодно можна буде говорити про мову, канабіс і приватизувати чи ні Укрпошту.
А в цей час усі забудуть, що зам Єрмака Татаров – корупціонер, а на Великому Будівництві по кишенях розпихують мільярди.
2) Якось за ЮВТ та Навальним непомітно пройшла тема, що державний борг України становить тепер 2,56 трлн. Гривень. І за 2020 рік, рік повного і беззаперечного царювання Володимира Олександровича, цей борг зріс на 153,6 мільярдів. Воно, звичайно, КОРОНАВІРУС, але все ж. І ні на яких попередників не спишеш.
3) Проти Порошенка і Байдена – відкрили дві нові справи. Це при тому, що раніше на Петра Олексійовича вже було відкрито 58 справ. Це той випадок, коли Порошенкові треба проставитись гарним віскарьом тим, хто відкривав ці справи. Бути підслідним у компанії з Байденом – це гут.
Я думаю, що колись і Володимир Олександрович буде мріяти про такого "подєльнічка", як Байден. Але у нього реальними подєльніками будуть Єрмак і Коломойський.
4) Державний ПриватБанк у 2019 році заробив 32,6 мільярди гривень. А цього року – на 7,3 мільярди гривень менше. Знову якось усе не в копілочку Зеленському. Куди не ткни – кругом гірше, ніж при Пороху. А ми думаємо – чому з рейтингом проблеми?
5) Уряд пропонує індексацію пенсій встановлювати з наступного року не десь-там у вересні, а прямо з 1-го березня. Прямо як у часи Порошенка. І тут гадство – Петро переліз.
6) Українські хакери хакнули банки Європи на 2,5 мільярди доларів. Це була б непогана інвестиція в Україну, але вони спалились (от зараз це жарт).
Про це дружно звітує Офіс прокурора. Мені, правда, цікавіше – що там з Татаровим? Коли вже доженуть цю підставу з Кремля? Але Венедіктова з Єрмаком з цього приводу мовчать.
Помітьие, і це ще день пройшов без страшних Зе!зашкварів.
Кажу ж, в Україні жити страшно весело. І не скучно.