"Коуч" - Віктор Бобиренко

"Коуч" - Віктор Бобиренко

Колишні регіонали повертаються у свої кабінети
Якщо хтось забув – то я нагадаю. Чмирь Юрій Павлович, затятий регіонал, колишній голова Сумської обласної державної адміністрації. Потім, у розпал Майдану – заступник голови Адміністрації президента Януковича. У день розстрілу, 20-го лютого, Чмирь кілька разів був у кабінеті Януковича. Щось йому радив. Може – як краще стріляти?
Потім його довго не було. Його навіть вибрали депутатом обласної ради. І він ні разу не прийшов ні на комісію, ні на сесію. Бо багато ветеранів АТО хотіли б приміряти йому сміттєвий бак.
І ось він повернувся у Суми. Ось його бачили на прогулянці з Олександром Соколовим, вождем місцевого осередку партії Мураєва і класичним рускомірцем.
Ну то таке. Може обговорювали останні новини з Москви, чи обмінювалися явками і паролями.
Врешті решт – восени вибори і зоря якоїсь із кремлівських веж робить їм дороговказ до того, як краще об’єднати зусилля, щоб розвести дуже замислених українців.
Але далі ще сильніше.
Юрій Павлович прийшов у гості до нового голови Сумської облдержадміністрації Романа Грищенка. У свій колишній кабінет.
У мене питання до нового губернатора: якою була мета цієї зустрічі?
Він проведе семінар для новачка від профі?
О, Юрій Павлович може бути гарним коучем. Він знає не тільки, як людей розводити. Згадати б лише славетну «Піраміду Чмиря». Це було знамените сафарі на електоральних полях. Схема забору голосів на виборах.
Він знає толк у схемах. Він великий спеціаліст у освоєнні бюджетних коштів і пилянні бабла.
Якби субвенції могли говорити – вони б розказали, що на Сумщині було відмито ой скільки.
Воно б звичайно, багато б розказали і прокурорські, і інші правоохоронці. Але вони мовчать у нових добротних будинках. Бо ТАКТО, тільки навпаки читається.
Юрій Павлович легко може розказати новому губернатору, як можна бути всю дорогу держслужбовцем – і раз – твоя дочка 22-х років в один день купує 22 квартири. Класно ж? 22 роки – 22 квартири. Юрій Павлович естет і любить символізм.
Знаючи, що з деяких пір мене уважно читають у Офісі президента – хочу і туди запитати?
Чудаки, у вас така хрєнь в усіх областях? Ну, в сенсі, кругом нинішні губернатори водять дружбу і «чаюють» з колишніми так, що уся адміністрація в шоці?
І ще питання. Слова Зеленського: «У нас тепер не крадуть» відноситься тільки до самого президента?
Чи і до вищого керівництва країни: депутатів-Слуг, міністрів і очільників областей?

Віктор Бобиренко