Крім десантників із США в Україну приїдуть військові з Британії, Польщі та Канади

У навчанні українських військових, крім американських фахівців, братимуть участь представники Збройних сил Великобританії, Канади та Польщі. Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

"Мені приємно повідомити, що до наших американських партнерів, які надсилають до нас представників своїх Збройних сил, приєдналися Британія, Канада, Польща і багато інших країн", - заявив Порошенко на церемонії відкриття українсько-американських військових навчань "Фіарлес Гардіан - 2015" на Яворівському полігоні (Львівська обл.).

Глава держави також зазначив: "Це є свідченням того, що наше двостороннє військове співробітництво переходить у якісно новий практичний вимір. І ті, хто працює в об'єднаному комітеті з питань співробітництва та оборонного реформування, недарма їдять свій хліб".

Раніше прем'єр Канади Стівен Харпер і міністр оборони Джейсон Кенні повідомили про рішення направити в Україну групу з 200 військових інструкторів. Передбачається, що канадці приєднаються до військових інструкторам із США і Великобританії на заході України на початку літа 2015 року і пропрацюють там до 31 березня 2017 року. Більшість канадських інструкторів розмістяться в місті Яворів.

Джерело: http://gazeta.ua/