Кращі напої і продукти від похмілля

Кращі напої і продукти від похмілля

Який співвітчизник не чув про похмілля?! У кожного є своя порада, як його подолати і як запобігти. А що випити або з’їсти вранці, щоб стало легше?

Вода! Звичайна питна вода – найголовніший помічник при похміллі. Справа в тому, що алкоголь є сильним сечогінним. Він виводить рідину з організму, зокрема мозку. Саме тому так болить голова. Тому головне – відновити втрати рідини і пити, пити, пити! Але воду!

Томатний сік. Настав час випити «криваву Мері»! Ні, на цей раз без алкоголю. Під час рясних узливань печінка занадто зайнята переробкою алкоголю і недостатньо контролює рівень цукру в крові. При низькому вмісті глюкози ми відчуваємо втому, слабкість, поганий настрій. Однак склянка томатного соку містить досить швидких вуглеводів, щоб підняти рівень глюкози.

Яйця – це руйнівні бомби для токсинів! Вони багаті амінокислотою цистеїном, що нейтралізує токсичні речовини, з якими не справляється організм. Крім цього, яйця багаті вітамінами групи В, які можуть полегшити симптоми похмілля. Для більшого вмісту вітаміну В додайте в свій ранковий омлет натуральні пластівці або висівки.

Банани. Алкоголь забирає воду з клітин і стимулює утворення сечі, яка забирає з собою в каналізацію величезну кількість необхідного нам калію. Це призводить до слабкості м’язів і підвищення артеріального тиску на ранок. Повернути калій на місце допоможуть банани.

Спаржа. В одному корейському дослідженні було продемонстровано, що екстракт спаржі підвищує концентрацію ферменту, що руйнує алкоголь. Вчені рекомендують їсти спаржу не тільки перед наміченою вечіркою, але і на наступний ранок.

Кава не є засобом для лікування похмілля, однак, якщо ви регулярно випиваєте чашку гарячого напою після пробудження, не варто робити виняток на цей ранок. Адже гірше головного болю при похмілля може бути тільки біль через нестачу звичної кави. Однак не забувайте, що кава також викликає зневоднення, тому разом з кожною чашкою випивайте склянку води.

Джерело: cikavosti.com