"КРАЩЕ ДІЛИТИСЯ ПРИБУТКОМ, НІЖ ТЕРПІТИ ЗБИТКИ" - Александр Гончаров

"КРАЩЕ ДІЛИТИСЯ ПРИБУТКОМ, НІЖ ТЕРПІТИ ЗБИТКИ" - Александр Гончаров

АБО ДОЛЯ БІЗНЕС-ІМПЕРІЙ УКРАЇНСЬКИХ ОЛІГАРХІВ

Руйнівна війна, зростання вартості кредитів у переддефолтному стані української економіки, волатильність на світових ринках та різке скорочення прямих іноземних інвестицій призводять наших емітентів, які входять до бізнес-імперій олігархів, до ідеї, якою вони довго цуралися у довоєнний час – це продаж великих пакетів своїх акцій на фондових біржах.

Ну, а чим далі затягується розв'язка драматичних у всіх відносинах подій у нас в Україні, тим з більшою ймовірністю нам слід очікувати на розпродаж українських активів. І в нинішніх умовах біржові платформи – найкраще для цього місце продажу-купівлі цінних паперів (корпоративних прав) підприємств.

Не замислювалися, чому Кабмін Д.Шмигаля постійно відтягує переведення української економіки на військові рейки? Насамперед тому, що в нас безпрецедентно високий рівень офшоризації та примітивізації монопольно-олігархічної економіки. Такого, мабуть, у жодній іншій країні немає. І такий економічний устрій більше не хоче підтримувати в Україні ні влада США, ні - країн ЄС.

Нинішній розвиток подій, безумовно, не може залишати байдужими до того, що відбувається, топ-чиновників та представників транснаціональних корпорацій. Ось у такі моменти олігархи особливо гостро почали розуміти, що можуть втратити все, включаючи фінансово-економічні активи. Вони бачать, що конкуренти їхніх бізнес-імперій не сплять. І в Україні, і за кордоном. Тому зараз розпочалися консультації, переговори з біржовиками та фондовими аналітиками.

Що в даному контексті потрібно нашим топ-чиновникам, щоби багато заробляти? Усього одна річ – прибуткова ідея на біржі. І вона вже є. З реалізацією такої ідеї і українські олігархи не надто збідніють.

А ви, друзі, заробляєте на ідеях?