"Красногорівська черепаха"- Олександр Карпюк

"Красногорівська черепаха"- Олександр Карпюк

Вчора декілька колон з цим стімпанковським опудалом заскочило біля Красногорівкі.

Пройшла доба.

З результатів- багато стьобних мемів в фейсбуці.

Ось тільки там було декілька колон і вони закріпились. Крім цього одоробла там були машини з купольним РЕБом. Загалом росіяни тестують нові тактики, стараються розробити протоколи протидії фпв, і деякі уроки що вони винесуть з цього досвіду будуть покладені в наступні штурмові дії. І те що зараз виглядає гротескним та стімпанковським, може потім бути зроблено штатно. А дещо в них вийшло вже зараз.

Як ви вважаєте, що було зроблено назустріч? Може ті, хто слідкує за розвитком технологій росіян звʼязався з підрозділом що відбивав штурм, та зʼясував яку тактику використовували росіяне? Який РЕБ стояв та як на нього реагували наші фпв? Які засоби потрібні для того щоб в наступний раз відбити цей штурм з максимальною ефективністю? Які рішення можна взяти на озброєння?

Та хер там. Просто меми в фейсбуці.

А потім ми дивуємося як ми могли проїбати на 8 місяців тактику використання глибинних прольотів розвідувальних бортів в радіотиші, так як зʼявилась дублююча система навігації (про яку нашему РЕБу не повідомили і вони вони досі давлять на бортах GPS). В той же час наші машини їздять обвішані антеними комплексами з лайна та батарейки які протідіють мавікам та фпв по загальновідомому фізичному принципу Плацебо, ми сміємось на російськими потугами захистити їх автотранспорт.

Не знаю коли вже нарешті почне працювати управління Беспілотних систем та їх подструктури, я розумію що це ЗСУ і тут швидко не буває, але може якось почнемо реагувати на зміни на полі бою чимось більш значущим ніж меми?