"Кредити. Бізнесу...ЧИЇ банки та під ЯКІ проценти?" - Елена Кудренко

"Кредити. Бізнесу...ЧИЇ банки та під ЯКІ проценти?" - Елена Кудренко

Депутат від Слуги народу (Гетьманцев, якщо не помиляюсь):
- якщо ми запровадимо локдаун (повний карантин та закриття бізнесу), то у нас є державні програми підтримки цього бізнесу. Це кредити, наприклад. Якщо треба буде підтримати бізнес на наступний рік, то ми будемо приймати відповідні закони.

Тепер питання.
Кредити. Бізнесу. Для того, щоб протриматись під час вимушеного закриття. Я не кажу про великий бізнес - Епіцентри у нас працювали за будь якої погоди. І будуть працювати. Вони, доречі, знайшли немаленькі гроші на реорганізацію своїх магазинів, додали нові товари, людей, на перший погляд, не поменшало. Але інший приклад - не змогла знайти потрібну точку продажу у торгівельному центрі. Сказали - вони не пережили. Виїхали. Як і десятки інших у одному конкретному ТЦ.

Тож кредити - їм також? Під заставу майна? Під заставу особистої квартири, товару (це книжки, наприклад. Чи канцтовари. Чи дрібниці, які банку взагалі не потрібні).

А де знайдуться гроші на наступний рік, якщо на оборону немає, вчителям немає, пенсіонерам немає?
Про що йде мова? Про ЧИЇ банки та під ЯКІ проценти?

Пам'ятаєте, як у перший рік російської агресії працювали лише "Швидкі гроші" та ломбарди, по великому рахунку? І таблички по містах "здам в аренду"?

Елена Кудренко