"Крик душі. І знову про Раду" - Олег Пономар

"Крик душі. І знову про Раду" - Олег Пономар

Знову про Верховну Раду, бо це мене дуже болить. Фактично Рада голосує лише у четвер. Так зробили, аби змобілізувати всіх хоч на один день посеред тижня. Я з цим категорично не погоджуюсь і вважаю це невиправданою розкішшю — під час війни, в державі, яка проводить епохальні реформи великої совкової країни, голосувати лише двічі на місяць (бо інші два четвери — не пленарні).

Та нехай. Гаразд. Але ж кремлівське кодло у Верховній Раді зрозуміли в чому справа, і знайшли простий метод, аби паралізувати і ці два дні — ці гади вносять тисячі й тисячі поправок до законопроектів. Просто заспамлюють наш законодавчий орган.

Тому я звертаюсь до коаліції.

Шановна коаліціє, у тебе є 226 голосів. Робіть щось, не сидіть як гриби на пнях. Змініть регламент. Наприклад, якщо комітет схвалив законопроект, то до зали він вноситься вже без поправок, тощо.

Відчувати важливість історичного моменту, в якому зараз опинилась Україна, це вміння дуже оперативно й адекватно уникати ризиків та реагувати на ситуацію. Відпочивати будете, коли Україна пережене Польщу. А для цього треба працювати у поті чола.

Дивіться. Скоро почнуться різдвяні канікули. Потім весняна сесія. Потім літні канікули. А з осінньої сесії 2018 року почнеться рафінований популізм, адже 2019-й — це рік виборів (дайбог, аби я помилився щодо популізму). Тому, фактично, у вас залишилось обмаль часу.

Адже НАТО, МВФ, Всесвітній Банк кажуть, що можемо й повинні рухатись набагато швидше. У нас досі не ухвалено закони Нефьодова, закони про ринок землі, закон про приватизацію (у другому читанні), закон про мову, тощо. А ще треба ухвалити сотні законів, які адаптують наше правове поле до Евросоюзу, бо ж Україна стала асоційованим членом ЕС. Верховна Рада має ухвалювати по 30-50 законів щотижня. Часу зовсім мало.

Працюйте більше та продуктивніше! Країна дивиться на вас і чекає від вас цього!

Ну і аби завершити на позитивній ноті. Дуже втішений, що там нагорі почули, про що ми писали торік — і цього року Україна вперше святкуватиме Різдво разом з усім цивілізованим світом у грудні. Також, з наступного року, 9 травня буде звичайним буденним днем (День пам'яті відзначатимемо 8 травня). Дякую.

Рухаймось далі. Але ж не так повільно...

Олег Пономар