«Кримська інфраструктура» для окупованих Херсону та Мелітополю

«Кримська інфраструктура» для окупованих Херсону та Мелітополю

Наразі «ключові» кримські та материкові колаборанти масово транслюють тези російської пропаганди про начебто «посилення інфраструктурних зв’язків» між півостровом та окупованими районами Херсонської та Запорізької областей.

Зокрема фейковий «голова Криму» Сергій Аксьонов анонсував «пасажирське залізничне сполучення» між Кримом, Херсоном та Мелітополем, а також «постачання» з Криму до Херсону електроенергії та газу.

Ми вже писали, що російські окупанти планують злочинне захоплення залізничної інфраструктури на півдні материкової України та її протиправне «оформлення у склад» фейкової «Кримської залізниці». При цьому російська корпорація «РЖД» «формально не зайшла» до окупованих територій України, зокрема до Криму, що пояснюється її прагненням «уникнути санкцій».

Щодо «постачань електроенергії» агресор насправді транслює суперечливі заяви, адже у окупованому Мелітополі колаборант Балицький також злочинно обіцяє «постачання електроенергії», але не з Криму, а навпаки, із Запорізької АЕС на окупований півострів.

Наша Асоціація вже повідомляла про очікувані провокації окупантів із небезпечними ядерними матеріалами, які нібито «зберігалися» на Запорізькій АЕС, та насправді можуть бути злочинно завезеними агресором до Донецьку та Луганську з росії.

Наразі мелітопольські маріонетки окупантів злочинно оголосили про те, що вони нібито «встановили контроль» над атомною станцією, на якій насправді перебувають фахівці українського підприємства «Енергоатом» та окупаційний контингент російських військових.

Щодо «постачань газу» очевидно, що тих вуглеводнів, які протиправно видобувають підконтрольні агресору структури в Криму та на шельфі Чорного моря, не вистачає й на потреби окупованого півострову, з урахуванням його мілітаризації агресором.

Навіть якщо врахувати протиправні газогони, якими Крим після 2014 року було під’єднане до росії через Керченську протоку, виникає проблема зберігання газу у кримських сховищах у опалювальний період, яку логістично вирішити для сталого «постачання газу з Криму до Херсону» вбачається маловірогідним.

Очевидно що кримські колаборанти усвідомлюють деокупацію Херсону Збройними Силами України до початку холодів, а тому свідомо поширюють тези про «постачання», які завідомо не співвідносяться із реальністю.