"Куди ділися ракети? " - Джон Сміт

"Куди ділися ракети? " - Джон Сміт

Коли речник Повітряних Сил Юрій Ігнат рік тому заявив, що "Якби в нас була достатня кількість оперативно-тактичних ракетних комплексів Грім-2/Сапсан, Росія на вторгнення не наважилась би", - було ясно, що речник Повітряних Сил Юрій Ігнат скоро не буде речником Повітряних Сил.

Тепер замість речника Повітряних Сил Юрія Ігната якийсь інший речник, більш лояльний і навчений не казати таких поганих слів, але підняте питання не зникає.

Куди ділися ракети Вільха серій М (до 200км), Нептун і Грім-2/Сапсан, для держвипробувань яких ще в квітні 2019 року було все готово, головка наведення була розроблена, БЧ випробувана в наземних підривах і навіть було виготовлено 4 двигуна в металі.

Зараз на 3-й рік війни ми досі стоїмо перед завданням накрити орко-авіацію на її аеродромах базування. Але доки російська авіація була кучно зібрана на аеродромах, у нас кричать що "союзники теляться", а росія будує для своїх літаків укриття. І коли ми нарешті отримаємо/збудуємо ракети, момент вже буде втрачено.

І найубогітше, нам досі не назвали іменна винних в тому, що в 2020 ракети зникли з держоборонзамовлення. Хто відповідав за те, що всі роботи по Грому/Сапсану 3 роки трималися на "там уже 80% готовності"? Хто відповідав за те, що Армія як мала 200 ракет Вільхи замовлених і оплачених до 2019, так ті самі 200 ракет Вільхи і вистріляла за перші місяці вторгнення. Хто відтягнув випробування, взяття на озброєння Нептуна, знизив кількість замовлених дивізіонів з 3 до 1 (а це запас виготовлених ракет) і виділив кошти з запізненням, аккурат, що на початок вторгнення військові на Зміїному змушені були грозити рускому кораблю кулаком?

На всі ці відповіді питань нема. Не може ДБР за 2 роки розібратися. Вилучити перед вторгненням клістрони у ППО, викрадені у рашці нашою розвідкою за наказом Порошенка, це ДБР може. Як потім і повернути їх назад після вторгнення. А от з'ясувати імена кротів-зрадників - ні.

Так вони і сидять далі на місцях і далі ракет не маємо.