"Куди і нащо воно полізло...?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Куди і нащо воно полізло...?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Президент США Джо Байден пообіцяв забезпечити країни Євросоюзу такими обсягами газу, що від закупівель російського блакитного палива вони відмовляться задовго до 2030 р.

Це - по справжньому потужна заява. Ідеться явно про скраплений газ. Тут джерел два, це сланцевий газ з самих США і це скраплений газ з Катару. Третє джерело - збільшення видобутку газу в Новегії, але над цим працювати почали ще до війни.

Тобто. Пуйло оголосило, що газ відтепер продаватиме тільки в рублях. Європа вчора повідомила що контракти підписані в доларах і євро, відтак ніяких рублів не буде. Москва вчора весь день смакувала що Європі доведеться переходити на дрова і кизяки...

І от тепер в кизяках сидить сама Москва. Бо російський газ Європа зараз (за допомогою США) замінить іншим, і тоді російський газ у Європі нікому нафіг не знадобиться. А Росія за порушенні контракти здобуде сотні судів, за вироками яких на Заході заарештовуватимуть все російське, що матиме якусь цінність і мало необережність висунути рило.

І це тільки газ. Бо G7 Вже закликала ОПЕК збільшити видобуток нафти з метою збити світові ціни - тобто зробити те, що уже робити саудити, і що Трамп вмовив їх не робити. І тим врятував тоді екононміку Росії.

Сказати тут можна таке - Пуйло ти нерозумне, казали тобі з дідом Байденом не свартитися? Дід життя прожив, таких миршавих він на сніданок їсть. Дід з Громико домовлявся коли Пуйло служив дрібним співробітником КДБ в соціалістичній НДР. Нащо воно полізло?