"Куп'янськ..." - Олена Кудренко

"Куп'янськ..." - Олена Кудренко

"Є визначальні критерії — чи ти продавив оборону, чи оточив ворога, чи зміг вийти на оперативний простір. Нічого з цього окупантам не вдалося зробити" (Череватий).

Я додам кілька скрінів з карти бойових дій в коментарях, за різні дати (обвела їх червоним), з кроком в місяць, починаючи з березня і до сьогодні. Прохання тим людям, які тільки вчора/сьогодні зреагували на російські заголовки новин, що "Рассія в 7 км від Купянска" (!!!! а-а-а, катастрофа, Харків здають росіянам!!!) - знайдіть відмінності. Де Росія топталася три місяці тому, і де вона топчеться сьогодні.

Збільшилась кількість артилерійських обстрілів. Це під 400 артилерійських ударів на добу. Звісно, що збільшились ризики для цивільних (а в Куп'янському районі досі понад півтисячі дітей, і кілька тисяч дорослих).

Маючи таку кількість особового складу, результати росіян могли би бути більш значними. Якщо хтось відслідковує ситуацію на лінії Куп'янськ-Сватове, то ви, мабуть, знаєте і про висоти, на яких знаходимось ми, і знаходяться росіяни. І про кількість річок, серед яких великому угрупуванню військ складно розвернутися. І про напрямок руху росіян - а це по мапі вниз, на луганський напрямок. І взагалі для чого їм той Куп'янськ.

Бо ми ж не тільки на заголовки реагуємо, а й попередньо всі ці місяці слідкували за подіями, чи не так?

Звісно, ротації у росіян постійні, бо видихаються, навіть маючи стотисячну армію. Звісно, намагаються продавити нашу оборону майже в одній точці - а як кажуть, з часів Афганістану така концентрація військ на невеликій ділянці фронту чи не найбільша (я не спец по Афганістану, а просто ретранслюю почуту думку, доповніть, якщо знаєте, будь ласка). Звісно, що методи давити всією масою, не жалкуючи своє м'ясо, у росіян не змінилися. Але при всіх цих наявних перевагах, щось прориву накшталт нашої Харківської операції у них не стається. Та й поглянути на це з іншої точки зору - що ми стримуємо це стотисячне угрупування росіян на одному місці, а отже не даємо їм змоги завадити нам десь на іншій ділянці фронту (за вуха притягну порівняння - як в Бахмуті ми їх теж так тримали) - теж можна?

Тому про "7 км до Куп'янська" - обгрунтуйте, будь ласка, свою паніку. Або не розганяйте її. Це війна. Хтось уявляв її інакше?