"Курчанам молитися треба на українців" - Олена Кудренко

"Курчанам молитися треба на українців" - Олена Кудренко

Я більш ніж впевнена, що поряд з ЗСУ цивільним курчанам не загрожують ні тортури, ні знущання. Якщо курчани бикувати не будуть. Як розповідали старі люди - у Другу Світову жорстокість росіян, типу "своїх" же, перевершувала подекуди фашистів. А що казати про українців, які "недайбог" ще й гуманітарку для курчан організують? Нагодують їх, забезпечать, бо ж права людини та правила ведення війни.

Курчанам слід боятися своїх, а не наших. Бо ті вже вміють робити "врага народу", вміють записувати в зрадники та шпіони, у них вся національна ідея побудована на цій "романтиці". Тому місцевим краще згадати, звідки вони родом, та чому села у прикордонній зоні досі розмовляють українською.

Доречі, росіяни колись записували відео про те, які вони чудові окупанти Афганістану - щось в стилі "смотрі, какой я окупант - я построіл школу в Афганістанє, дал ім єду і пєрспєктівы". Всім би таких окупантів - лунала головна ідея. Але ось дивимось на Маріуполь та розуміємо всю суть такої окупації. Мені це краще ілюструє той же Афганістан, це коли ти приходиш і сієш смерть, а потім будуєш так-сяк кілька будинків, де двері не закриваються, бо стіни криві. І селиш туди своїх, а не бідолах-місцевих.

Всім би таких окупантів, кажете?..

Курчанам молитися треба на українців. Раз вже їм потрібен якийсь месія, якому вони поклонятимуться - то нехай це буде не путін, а звичайний (насправді ні), адекватний, людяний військовослужбовець ЗСУ. Якби ж вони ще й на нього, сонечка, справді заслуговували.