Лідер т.з. "ДНР" Захарченко анонсував вибори

Лідер т.з. "ДНР" Захарченко анонсував вибори

Ватажок самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко вводить на території псевдореспубліки "особливий режим самоврядування", а також запланував на 18 жовтня проведення місцевих "виборів".

Про це йдется у його заяві, пише gazeta.ua.

 "По-перше, "ДНР" оголошує, що на її території діє особливий режим самоврядування, деякі умови якого згадані в законі України "про особливий статус Донбасу", у пункті 11 комплексу заходів (щодо виконання мінських угод), а також у запропонованому нами проекті поправок до Конституції України.

По-друге, на виконання пунктів 4 і 12 комплексу заходів призначаю на 18 жовтня цього року проведення місцевих виборів на всій території "ДНР", - заявив Захарченко.

Також повідомляється, що "доцільність обрання в цей же день депутатів районних, міських, селищних і сільських рад" буде визначена з урахуванням особливостей окремих територій.

Захарченко зазначив, що "для збереження основ політичного врегулювання будуть збережені встановлені довоєнними законами межі районів, міст, селищ і сіл, і виборчих дільниць, а також назви органів самоврядування і посади осіб, які обираються".

Нагадаємо, що 13 травня в ОБСЄ заявили, що проведення місцевих виборів в деяких районах Луганської та Донецької областей можливе лише післяа повної стабілізації ситуації на лінії зіткнення сторін.

28 червня екс-спецпредставник ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі Хайді Тальявіні заявила, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей повинні пройти за законодавством України та робочі групи Тристоронньої контактної групи повинні про це домовитися.

У МЗС України також не один раз підкреслювали, що місцеві вибори в непідконтрольних владі країни територіях повинні проходити на основі національного законодавства і відповідно до стандартів і під наглядом спостерігачів ОБСЄ.