Лікарі в Нью-Йорку шоковані тим, наскільки швидко вмирають пацієнти з COVID-19

Лікарі в Нью-Йорку шоковані тим, наскільки швидко вмирають пацієнти з COVID-19

Сполучені Штати випередили Італію за кількістю померлих від вірусу COVID-19. Про це повідомляє USA Today. Станом на суботу, 11 квітня 2020 року, усього в США зафіксовано 18 860 смертей через ускладнення пов’язані із захворюванням на коронавірус. Такі дані публікує університет Джонcа Хопкінса. Днем раніше, у п’ятницю за даними аналітиків в Сполучених Штатах було зафіксовано рекордну кількість смертей – 2108 осіб

В Італії кількість загиблих станом на суботу - 18 849 осіб, а в Іспанії, країні з третім за величиною числом загиблих, було зареєстровано 16 353 випадки смерті. В масштабах усього світу ж – кількість загиблих вже перевищила 104 000 осіб.

Американські експерти знову намагають проаналізувати скільки ж людей в кінцевому рахунку помре в США через вірус COVID-19. Прогнози робити складно, адже дані постійно змінюються. Раніше в Білому домі прогнозували 100 – 200 тисяч смертей, втім цей прогноз поставили під сумнів аналітики Вашингтонського університету, вони вважають що цифра померлих буде меншою і зупиниться приблизно на 60 000 по всій країні.

"Реальні дані дають нам зрозуміти, що ми маємо певний позитивний ефект від всих цих речей які ми робимо, такі як соціальне дитанціювання - тож я думаю, що невдовзі ми побачимо певний спад", - сказав директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, доктор Ентоні Фаучі, в інтерв'ю каналу "NBC".

"Виглядає так що загине близько 60 000, аніж 100 000 – 200 000, як ми думали раніше”, - сказав Ентоні Фаучі.

У Білому домі теж заявляють що спостерігають певне зниження кривої захворювань, втім у той же час додають що США ще не досягли піку епідемії. Тож заклики до самоізоляції та карантину залишаються в силі.

За минулу добу в штаті Нью-Йорк, який є епіцентром епідемії коронавірусу у США, від вірусу загинуло 779 осіб - це ще один сумний рекорд штату за час епідемії.

Кількість інфікованих у штаті досягла 150 000. «Кожне число - це людина», - говорить губернатор штату Ендрю Куомо. Він наказав приспустити прапори у штаті на знак скорботи за померлими.

Лікарі та медсестри шоковані тим, наскільки швидко погіршується стан пацієнтів і настає смерть, пише Reuters. Йдеться не лише про тих, хто має хронічні хвороби, але і про відносно молодих та здорових пацієнтів.

Пацієнт «має добрий вигляд, добре себе почуває, потім повертаєшся - а він не відповідає, - говорить Діана Торрес, медсестра лікарні Mount Sinai в Нью-Йорку. - Я параноїдально боюся виходити з їх палати».

Від коронавірусу у США загинуло більше 14 700 людей, станом на середу. Другу добу поспіль кількість смертей перевищує 1 900.

Незважаючи на жахливі цифри, Куомо вказує на те, що соціальне дистанціювання працює і кількість тих, хто потребує госпіталізації, зменшується.