Лише факти - 14.04.2022

Лише факти - 14.04.2022

Хотів би відкрити нову рубрику #не_арестович

У цій рубриці буду розповідати деякі речі, які у більшості своїй зрозумілі військовим, але абсолютно незрозумілі 99% цивільних. Планував її давно, коли замахався слухати ахінєю від деяких "говорящих голів".

Попереджую: буде лише об'єктивна інформація, ніякого "заспокійливого" не чекайте, але і зради не буде теж. Лише факти.

Почнемо з болючого.

Місто Маріуполь, який зараз є найгарячішим місцем на мапі України.

С кожної праски лунають заклики про негайну деблокаду міста, звинувачення в бік військових, які ніби просто сидять на сраці рівно і нічого не роблять для того, щоб виконати таку надпросту задачу. Ну ось, мабуть, просто не хочуть.

А тепер трохи базового оперативного мистецтва.

Відкриваємо мапу. Дивимось.

Місто в оточенні.

Зі сходу противник абсолютно спокійно може перекидати підкріплення та все інше з території ОРДЛО, логістика там коротка, шлях невеликий.

З заходу, нажаль, приблизно така сама картина.

На півночі, з боку Волновахи, приблизно те саме, що і зі сходу.

Єдиний більш-менш реальний варіант - з боку Запоріжжя, з північно-східного напрямку.

Але.

Коли я сиджу і думаю, які сили та засоби ми маємо задіяти для такої операції, то розумію, що доведеться повністю оголяти інші ділянки (північ, південь), або кидати у бій всі наявні резерви.

І тепер найстрашніше.

Навіть після деблокади міста не факт, що кільце не схлопнеться знов. Тобто, ми покладемо десятки тисяч людей, а успіх буде лише тимчасовим.

Це була сумна правда.

Тепер трохи надії.

Деблокаду Маріуполя особисто я бачу лише у контексті повноцінного контрнаступу по кількох напрямках, тоді противник не буде мати можливості перекидати резерви лишу у Маріуполь і буде розпиляти його на різні ділянки. Коли саме це станеться, я не знаю, але впевнений, що буде.

Повірте, військові знають свою справу. Ми навчилися воювати, що визнають навіть наші вороги, які були впевнені, що "да ані толька сало жрать могут і пєсні пєть".

Тож давайте якось притримаємо поради військовим, як воювати, при собі, якщо ви не маєте відповідної освіти та досвіду.

В мене є багато питань до нашого політичного керівництва, але вище військове командування зараз має 100% моєї довіри - як головнокомандувач особисто, так і інші структури.

І якби я помилявся, ми б програли ще на початку березня.

Ночной Сталкер