Ллойд Остін: Росія вдається до "брутальних та дикунських" заходів в Україні

Ллойд Остін: Росія вдається до "брутальних та дикунських" заходів в Україні

Очільний Пентагону Ллойд Остін назвав "дикунськими та брутальними" дії, які Росія застосовує проти цивільних в Україні.

"В плані прогресу Росії на півдні, я б сказав, що вони мають невеликі здобутки. Я також сказав би, що вони використовували брутальні та дикунські заходи в тому, що вони діють проти цивільного населення", - заявив Остін під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим.

Остін високо оцінив допомогу, яку Болгарія надає переміщеним особам з України а також рівень безпекової співпраці США та Болгарії.

Під час свого візиту до Європи, Остін відвідав Брюссель, Словаччину та Болгарію. Згідно з повідомленнями ЗМІ, в Словаччині та Болгарії очільник оборонного відомства США, зокрема, обговорив питання поставок до України військового устаткування, включно з протипповітряними системами С-300.

Під час в візиту Остіна до Словаччини, міністр оборони країни Ярослав Над заявив, що Словаччина готова надати Україні С-300, якщо матиме заміну для системи. "Ми готові зробити це негайно, щойно матимемо відповідну заміну", - сказав Над.

Коментуючи питання, Остін заявив, що "наразі не має оголошень. Потрібно продовжувати працювати над цим з нашими союзниками і це, звичайно, питання не лише США, а НАТО".

Напередодні візиту Остіна, президент Болгарії Румен Радев заявив, що країна не планує постачати зброю до України.