Ллойд Остін відкинув будь-який привід для російської ескалації проти України

Ллойд Остін відкинув будь-який привід для російської ескалації проти України

Міністр оборони США Ллойд Остін під час телефонної розмови з міністром оборони РФ Шойгу відкинув будь-який привід для російської ескалації.

«Міністр оборони Ллойд Остін 23 жовтня поговорив телефоном з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, який зробив запит на відповідний дзвінок. Міністр Остін відкинув будь-які підстави для російської ескалації та знову зауважив на необхідності продовження спілкування на тлі незаконної та невиправданої війни Росії проти України» - йдеться в повідомленні речника Пентагону Пета Райдера, розміщеного на сайті відомства.

На прохання російського міністерства оборони Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес також поспілкувався в неділю із міністром оборони Росії Сергієм Шойгу.

"Міністр Шойгу стверджував, що Україна планує дії за сприяння західних країн, включаючи Велику Британію, для ескалації конфлікту в Україні. Міністр оборони (Великої Британії Бен Воллес - ред.) спростував ці заяви та попередив, що такі звинувачення не повинні використовуватися як привід для більшої ескалації", - зазначено у Twitter відомства.

Воллес також "підтвердив підтримку України з боку Великої Британії та ширшої міжнародної спільноти та бажання деескалувати цей конфлікт. Україна та Росія повинні шукати способи припинення війни, і Велика Британія готова допомогти".