Ілон Маск "передрік" початок громадянської війни у Британії

Ілон Маск "передрік" початок громадянської війни у Британії

У США розслідують можливі порушення законодавства організацією America PAC, яку створив мільярдер Ілон Маск. У медіа припускали, що вона зосередиться на підтримці кандидата в президенти Дональда Трампа.

Про це повідомляють Reuters та CNBC.

Розслідування розпочали у штаті Мічиган, запідозривши, що America PAC, яку підтримує Ілон Маск, у неналежний спосіб збирає інформацію про виборців через сайт.

Так, натиснувши вкладку «зареєструватися для голосування» на сайті America PAC, жителі Мічигану можуть вказати поштовий індекс, адресу та номер телефону. Далі користувачі потрапляють на сторінку, на якій написано «дякую» та пропонується «заповнити форму нижче», щоб завершити реєстрацію як виборця. Проте станом на 4 серпня форма не працювала.

В офісу державного секретаря Мічигану пояснили, що кожен громадянин повинен точно знати, як його особиста інформація використовується PAC, особливо якщо організація стверджує, що це допоможе людям зареєструватися для голосування.

Співрозмовник CNBC, знайомий з діяльністю America PAC, розповів, що ще в травні посилання на сайті організації працювали належним чином. За словами джерела, найближчими тижнями організація запустить новий сайт.

За словами Маска, він створив America PAC («Американський коаліційний виборчий комітет»), щоб «просувати принципи, які зробили Америку великою», не сказавши прямо, чи існує ця організація для підтримки Дональда Трампа.

«Я роблю деякі пожертви в America PAC, але на значно нижчому рівні, і ключові цінності PAC полягають у підтримці меритократії та індивідуальної свободи. Республіканці переважно, але не повністю, на боці заслуг і свободи», — пояснив мільярдер.

До цього Маск публічно підтримав Трампа та критикував чинного президента США Джо Байдена.

Газета Wall Street Journal стверджувала, що мільярдер виділятиме щомісяця 45 млн доларів на America PAC. Проте згодом бізнесмен заперечив цю інформацію, пояснивши, що сума менша.

За даними журналістів Bloomberg, здебільшого ця організація працює таємно, щоб підтримати основну кампанію Трампа. Найбільше група витрачає на прямі контакти з виборцями, зокрема йдеться про SMS-розсилки та телефонні дзвінки.

***

Ілон Маск "передрік" початок громадянської війни у Британії

Маск у соцмережах заявив, що «громадянська війна неминуча».

Його коментарі з'явилися в той час, коли країною прокотилися жорстокі антиімміграційні протести, спровоковані трагічним ножовим нападом у Саутпорті, Англія.  

Генеральний директор компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск висловив занепокоєння, що Сполучене Королівство перебуває на межі громадянської війни.

Внаслідок нападу, скоєного 17-річним Акселем Рудакубаною, який народився в Британії від батьків-руандійців, загинуло троє дітей, ще кілька отримали поранення.

***

Колишній ведучий CNN Дон Лемон подав до суду на Ілона Маска та соцмережу X

Ведучий стверджує, що Маск і його компанія несправедливо розірвали з ним партнерство щодо виробництва шоу на Х і відмовилися платити після того, як використовували його ім’я для просування серед рекламодавців.

Колишній ведучий CNN Дон Лемон подав позов до Верховного суду Каліфорнії в Сан-Франциско на бізнесмена Ілона Маска та його соцмережу X через те, що йому нібито не заплатили за новинне шоу на платформі. Про це пише Engadget.

За словами Дона Лемона, ще в січні цього року він погодився створювати новини та інтерв’ю на платформі X. За це він мав би отримувати 1,5 млн доларів на рік і частину прибутку від реклами. Утім, сам ведучий стверджує в позові, що він ніколи не підписував контракт, адже Маск запевнив його, що підтримав би це шоу незалежно від своїх поглядів чи тем інтерв’ю.

У першому епізоді свого проєкту Лемон взяв інтерв’ю у власника Х. Під час розмови вони торкнулися тем імовірного вживання Маском кетаміну, його позиції щодо трансгендерів, а також його дописів, що підтримували расистське переконання про «теорію великого заміщення». Відомо, що через кілька годин після інтерв’ю Маск надіслав Лемону повідомлення про укладення їхньої угоди. Однак уже в березні партнерство було розірване.

На думку Лемона, Маск і його компанія несправедливо розірвали угоду і відмовилися платити після того, як використовували його ім’я для просування платформи соціальних мереж серед рекламодавців.

Дон Лемон пропрацював на CNN 17 років. У квітні 2023 року його звільнили через те, що він сказав в ефірі про те, що найкращі часи тодішньої кандидатки у президенти від Республіканської партії Ніккі Гейлі вже минули.

Зазначимо, що раніше виконавча директорка X Лінда Яккаріно казала, що компанія зосереджена на тому, щоб стати першою платформою для відео, та уклала подібні угоди з колишнім ведучим Fox News Такером Карлсоном, ексдепутаткою від Демократичної партії Тулсі Габбард і спортивним коментатором Джимом Ромом.

Окрім цього, у квітні минулого року соцмережа X запустила програму розподілу доходів від реклами для творців. Згідно з документом підтримки програми, для участі авторам потрібно мати верифікований акаунт, «принаймні 15 мільйонів показів загальних публікацій протягом останніх 3 місяців» і щонайменше 500 слідкувачів.

Ілон Маск переводить бізнес з демократичної Каліфорнії у республіканський Техас

***

Ілон Маск виступив проти заборони TikTok у США