Ілон Маск погрожує перенести виробництво "Тесли" з Каліфорнії

Ілон Маск погрожує перенести виробництво "Тесли" з Каліфорнії

Ілон Маск розкритикував штат Каліфорнія за те, що місцева влада не дозволяє його компанії “Тесла” відновити виробництво під час пандемії коронавірусу.

Маск погрожує перевезти виробництво автомобілів "Тесла" та всі майбутні проекти компанії в Неваду та Техас, а нинішній завод у Каліфорнії закрити.

Генеральний директор “Тесли” також заявив про намір позиватись проти графства Аламеда в Каліфорнії, через те, що працівники місцевого департаменту охорони здоров’я не вважають доцільним для автовиробника відновити роботу зараз.

Раніше Маск називав указ про закриття економіки урядом “фашистським”. За його словами, рішення "Тесли", чи залишати виробництво у м.Фремонт, залежатиме від того, як до них тут ставитимуться.

48-річний Маск - один з найгучніших прихильників відновлення роботи бізнесу в час пандемії. Чимало інших бізнесменів у технологічній галузі критикують його позицію, тоді як консервативні кола запекло підтримують його.

На заводах "Тесла" у Каліфорнії працює близько 20 тисяч працівників. Виробництво у Фремонті - єдине у світі, де виробляються моделі "Тесли" S, X and Y. Компанія інвестувала мільярди доларів у це виробництво.

У Техасі розміщена компанія Елона Маска Space Exploration Technologies Corp., де виготовляють ракети та космічне обладнання.