Луценко не схотів брати на себе відповідальність за провал президента на місцевих виборах

Луценко не схотів брати на себе відповідальність за провал президента на місцевих виборах

Юрій Луценко пішов у відставку, бо не схотів брати на себе відповідальність за провал президента на місцевих виборах.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Володимир Бондаренко.

"Якось Луценко сказав, що Порошенко майже нічого не зробив для України. Але водночас пообіцяв робити все, щоб той добув перший термін. На ці слова мало хто звернув увагу. Один із соратників Гітлера казав, що з фюрером прийшов, і з фюрером загине. Мабуть, Луценко не схотів гинути разом зі своїм вождем. Безумовно, він розчарувався. У Луценка гарний політичний нюх. Мабуть, думає, що президент не має великих шансів на місцевих виборах. Не схотів брати на себе тягар відповідальності восени. Коли людина не може достукатися до президента в кабінет, подає у відставку", - сказав він.

На думку експерта, за умов погіршення ситуації в Україні, Луценко може ввійти в нову фракцію. Або створити міжфракційне об'єднання. 
"Луценко - політичний важковаговик. Можливо, настав час розкрутки його дітища "Третя українська республіка", - зазначив Володимир Бондаренко.

За прогнозом політолога, замінить Луценка перший заступник голови фракції Ігор Кононенко.

"Кононенко вирішує справи, пов'язані з президентом. Це підкреслює його заява про ще, що Порошенко не підпише закон про валютні кредити (закон про реструктуризацію валютних кредитів, - ред.)", - вважає експерт.

Нагадаємо, 3 липня Юрій Луценко заявив про відставку з посади голови фракції "Блоку Петра Порошенка".