"Лякаючий БРІКС" - Олег Шарп

"Лякаючий БРІКС" - Олег Шарп

Після того, як саудіти "кинули" путіна і знизили рівень свого представництва на саміті БРІКС, який наступного тижня має відбутись у Казані, до ерефії раптово відмовився їхати президент Бразилії Лула де Сільва.

Апарат президента цієї країни заявив, що Лула, мовляв, мав вилетіти на саміт вже сьогодні у другій половині дня, але коли збирав валізи, впав у своїй резиденції і пошкодив голову в області потилиці . Його оглянули лікарі, які вирішили не госпіталізувати президента. До повідомлення додається малява довідка з лікарні, що 78-річний президент може виконувати свої обов'язки, але від далеких перельотів йому рекомендується тимчасово відмовитися.

Що цікаво. Вчора, як повідомляє CNBC, де Сілві несподівано зателефонувала Харріс і мала з президентом Бразилії годинну розмову. А сьогодні той раптом "впав". Майбуть згадав щось цікаве з тієї розмови і не зміг втриматись на ногах.

Слідкуйте за руками:

Тиждень тому наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман не прийняв запрошення Кремля на саміт країн БРІКС. Мало того, він пригрозив обвалити нафту до $50, що неодмінно призведе до обвалу нафтодоларових прибутків кремля.

Наприкінці вересня Індія відмовилася купувати російський скраплений природний газ, вироблений у рамках проєкту Arctic LNG 2. А буквально за три дні цього Байден провів особисті перемовини з Моді.

Вчора вперше за 4 роки Лукашенко мав тривалу бесіду з представниками Держдепу США, після чого, за словами спостерігачів, весь день ходив "замислений та малоемоційний".

Вчора ж Харріс зателефонувала Лулу де Сільві, а сьогодні той вдарився головою, і вже ніхто нікуди не їде.

Який з цього всього висновок? Ніякого, просто недільним вітром новини надуло.