"Любий Санто, я нічого не хочу на Різдво, але чи ти можеш врятувати світ від ковіду". Про що цьогоріч просять діти у США

"Любий Санто, я нічого не хочу на Різдво, але чи ти можеш врятувати світ від ковіду". Про що цьогоріч просять діти у США

За американською традицією, щороку мільйони дітей у США пишуть листи на Північний полюс до Санта-Клауса зі своїми побажаннями на Різдво. Ці листи обробляє американська пошта й відповідно до програми "Операція Санта" будь-хто може обрати такий лист, аби виконати бажання дитини.

Зазвичай малюки просять про матеріальні подарунки - велосипеди, гаджети та іграшки. Але цього року побільшало прохань, пов'язаних зі скрутним фінансовим становищем їхніх родин. Зокрема, тепер діти часто просять про допомогу своїм батькам в оплаті рахунків або оренди житла.

Психологи кажуть, що навіть якщо батьки не говорять із дітьми про це напряму, вони все одно розуміють труднощі в родині: "Я молюсь за те, що ти допоможеш нам мати Різдво цього року. У нас навіть немає ялинки і, щиро, у нас не було навіть грошей на мій день народження у листопаді. Це ОК, я розумію, тому що мої бабуся й дідусь піклуються про мене, я їх дуже люблю".

Інші поширені прохання пов'язані із тим, що діти важко переживають нестачу спілкування з однолітками, навчання у школах і дитсадках. Тож малюки просять у Санти припинити пандемію і повернути світ до нормального життя.

"Любий Санто, я нічого не хочу на Різдво, але я би хотів запитати, чи ти можеш зробити мені послугу: знайти ліки від COVID-19, дати їх нам і врятувати світ", - цитує один із таких листів NPR.

Також цьогоріч у листах до Санти все більше дітлахів просять допомоги й подарунків не для них самих, а для людей, яким це потрібніше, тож просять Санту подарувати їм речі, які вони зможуть пожертвувати іншим: "Цього року я хочу не лише усміхатись самому, а й щоб усміхнувся хтось інший".

Але пандемія принесла й певну радість у деякі родини. "Ми стали ближчими, почали робити чимало речей із родиною, наприклад, грати в ігри, готувати", - цитує один з листів малюків Fox News.

Програма "Операція Санта" існує у США 108 років. Щоб лист став її частиною, потрібно відправити на адресу: "До Санти-Клауса, Вулиця Ельфів, будинок 123, Північний полюс, індекс 88888" (Santa Claus, 123 Elf Road, North Pole, 88888).