"ЛЮДЕЙ ЄДНАЮТЬ ІДЕЇ" - Віталій Гайдукевич

"ЛЮДЕЙ ЄДНАЮТЬ ІДЕЇ" - Віталій Гайдукевич

1. Сильну державу можуть побудувати лише відповідальні громадяни. Вони створюють нові матеріальні, інтелектуальні та духовні блага, є найбільшою рушійною силою суспільства.

2. Індивідуальні свободи невід’ємні від обов’язків та відповідальності. Свободи не мають бути загрозою суспільству і державності. Лише сильна держава може гарантувати права і свободи своїм громадянам. Суспільною метою є єдність інтересів держави та нації.

3. «Україна понад усе», це коли МИ важливіше, ніж Я. Але коли кожне Я усвідомлює, що його особиста сила лише із сильним МИ. Це здатність поставити інтереси власної країни над особистими інтересами. Успішно існуватиме лише та держава, чиї громадяни здатні єднатися і для захисту суверенітету, і в розбудові добробуту. Це і є патріотизм. Власна національна держава сама по собі є цінністю для кожного українця.

4. Національна культура, історичні традиції, сімейні цінності - ціннісна основа суспільства. Ми несемо спільну відповідальність за збереження, плекання культурних традицій та їх передачу наступним поколінням. Місія нашого покоління - зберегти історичну пам’ять, власну ідентичність, національну самобутність і передати це дітям.

5. Ні патерналізму і соціальному популізму. Ані держава, ані окремий лідер не можуть і не мають прийти і дати щасливе життя.

6. Ми проти споживацтва. Соціальна справедливість не тотожна соціальній рівності. УСІ ЛЮДИ РІЗНІ ВІД ПРИРОДИ.

7. Ефективна держава гарантує соціальні ліфти для найбільш професійних, відповідальних та продуктивних громадян. Україна - держава можливостей.

8. Усі громадяни рівні перед законом. Приватна власність недоторканна. Особистий простір недоторканний, якщо не порушується закон.

9. Вільний ринок землі. Держава не втручається в бізнес. Держава встановлює правила і стежить за їх дотриманням.

10. Фундамент економічних реформ - середній клас. Держава має зробити все, щоб середній клас почував себе комфортно. Це дозволить підтримувати малозабезпечених.

11. Двигун економічного зростання - інновації. Наука і технології – інтелектуальна інвестиція в ключові галузі.

12. Сильна Україна – повноцінний член Європейського Союзу та НАТО. Україна - ключовий елемент безпеки і процвітання Східної Європи «Від моря до моря». Зараз і надалі - нічого про Україну – без України!

13. Потужні Збройні сили України – гарантія миру, цілісності, незалежності і дотримання національних інтересів. Інформаційна безпека, протидія маніпуляції інфопростором, контрпропаганда, боротьба із фейками та іншими загрозами епохи сенсових воєн - один із пріорітетів національної безпеки.

14. Відповідальні громадяни здатні стати на захист своїх прав, свобод, суверенітету і цілісності держави. Громадяни Української держави мають право на збройний захист власної території.

P.S. ...усі тези - поєднання ідейних пошуків кількох республіканських спільнот. А значить, усі тези - на поверхні і запит на них є очевидним.

Віталій Гайдукевич