"ЛЮДИ ПОВІРИЛИ В «ГОЛОС»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЛЮДИ ПОВІРИЛИ В «ГОЛОС»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Чимало людей яких я знаю особисто, яких щиро поважаю ідуть на вибори від партії «Голос». Ба-більше ці люди приходять до мене у приватне і ні – вони не просторікують мені про «бариг і свинарчуків» як лідери «Голосу». Вони розповідають як вони поважають Порошенка і не розуміють, чому, мовляв я накидаюся на «Голос»? Хіба погано, що патріотичних сил у Київраді (і не тільки) буде більше?

Я не бачу сенсу з ними сперечатися, бо гарно знаю наскільки праві були Адлер і Фрейд коли писали, що «Мрія – сильніша за розум». Людина захоплена мрією, це те саме що людина закохана – вона бачить лише власні ілюзії і відмовляється бачити недоліки предмету свого обожнювання. Хоча сказати людям, які в своїх мареннях вже бачать як під прапорами «Голосу» вони розбудовують «Україну своїх мрій», я маю чого.

Наприклад. Я можу запитати чому весь із себе чудовий і ненапряжний Притула іде в мери, але НЕ йде першим номером списку у Київраду? Якщо ви не в курсі, балотуватися і в мери, і першим номером списку – реально. Після парламентських виборів 2019 р. Притула який тоді агітував за «Голос» не сунув розбудовувати партійні структури «Голосу» у Києві – він продовжив знімати свої дебілкуваті шоу. Скажіть, яка вірогідність, що відпрацювавши номер (а що мером Притула не стане, вже очевидно), Притула займеться партійною роботою в «Голосі», а не повернеться в свою блювотні «Вар’яти»?

Чому вся увага «Голосу» привернута до Притули, а не до реального першого номеру в списку «Голосу» - Максима Нефьодова? Часом не тому, що Нефьодов це екс-голова Митної служби, по якому ВАКС зобов’язав НАБУ порушити справу про корупцію, за якого рухнули надходження з митниці до бюджету України, натомість повернулося на Митницю чимало схем і людей часів Януковича, зачищених за Порошенка? І часом не те саме почнеться у Київраді з появою Нефьодова там?

Я міг би їх запитати, чому обшаривши весь ютуб я знайшов ЄДИНИЙ ролик де описували якісь досягнення кандидатки-служки Верещук в часи її мерства у «Раві-Руській» - і зняв той ролик представник «Голосу»? Роликів від «Голосу» про інших кандидатів у мери Києва я не помітив. Це збіг, чи вказівка керівництва партії?

Я міг би розповісти їм ще багато чого. Про те що політика в Україні – це дикий ліс, де працюють не правила західних демократій, а інструментарій часів Піпера і Талейрана. Де ставши депутатами, вони обов’язково стикнуться з масами «гноблених і обидлених», яким треба халяви і без меж. А ще – з інтересами «правильних хлопців» з якими або – ти дружиш, або – тебе перетворять на корупціонера та хапугу руками підконтрольних ЗМІ і ботоферм. А позаяк халяви на всіх не буде ніколи – для мас «гноблених і обидлених» ти станеш корупціонером та так швидко, що від тебе знайомі почнуть сахатися. І Бог би з ним – з оббріхуванням.

Я міг би розповісти їм як одного дня вони відкриють, що їхній товариш уже бере участь в «правильних схемах» і має з того копійчину – так-так, отой самий про якого вони вже зараз знають що здатен. Я міг би розповісти їм, для чого взагалі партія «Голос» влаштувала бійку саме за Київ, за умов що по всій Україні у неї рівень підтримки – на рівні математичної похибки. От саме для цього – бабла рубонути, поки не вилетіли з влади надовго – лідери «Голосу» розуміють що цього не уникнути. Вже повірте. Ті хто сядуть на схеми – наб’ють кишені і зароблять садиби-машини. Ті хто чесні й щири – наб’ють собі гуль і зароблять депресію. Як завжди.

Я міг би все це сказати, але – не бачу сенсу. Банально тому, що я не побачу великої кількості депутатів «Голосу» в радах всіх рівнів. Після перших же парламентських я не побачу їх і у Верховній Раді. Проект, єдиним призначенням якого було відібрати голоси у Порошенка і бути «Слугами народу для патріотів» завершує своє існування. Агонію ми побачимо після виборів. А відтак – кожен сам відповідає за зроблений вибір. Самі повірили в «Голос» - самі й відгрібатимуть.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко