"Люди стрибали з вікон" - у пожежі в Одесі загинула людина, понад 20 постраждали

"Люди стрибали з вікон" - у пожежі в Одесі загинула людина, понад 20 постраждали

В Одесі горить будівля Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Пожежа вже призвела до жертв - одна людина померла дорогою до лікарні, це дівчина 2003 року народження. Ще 22 людини постраждали, повідомили на брифінгу ДСНС о 17:00.

Журналіст Валентин Жулинський, який перебував на місці події, у розмові з BBC News Україна розповів, що станом на 17:00 вогонь рятувальники повністю ще не загасили, пожежа триває на даху будинку.

Міністр освіти Ганна Новосад із посиланням на керівництво вишу розповіла, що наразі уточнюється місцезнаходження 2 студентів та 3 працівників бухгалтерії закладу.

Журналіст Валентин Жулинський повідомив, що досі не виходять на зв'язок сім людей - п'ять студентів та працівників коледжу і двоє працівників офісів та наукового інституту, які розташовуються в будинку.

Під час пожежі журналіст бачив, як кілька людей, рятуючись від пожежі, стрибали з вікон.

За деякою інформацією, евакуація людей з будівлі вже завершена, за іншою - всередині все ще можуть перебувати люди.

Шестиповерхова будівля коледжу є пам'яткою архітектури, вона була збудована у 1914 році.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив під час засідання виконкому, що батьки учнів коледжу повідомили йому про відсутність опалення в приміщенні і ймовірне використання електрообігрівачів.

В Державній службі надзвичайних ситуацій повідомили, що гасінню пожежі заважало скупчення припаркованих автомобілів біля будинку коледжу. Пересувати автомобілі довелося за участі перехожих.

Корпус коледжу розташований у самому центрі міста.

ДСНС повідомляє, що на місці працюють понад 60 рятувальників та 16 одиниць техніки.