"...Є люди, які вірять, що вірусу нема" - Євген Якунов

"...Є люди, які вірять, що вірусу нема" - Євген Якунов

Щиро вірять, як у Бога. І я поважаю їх переконання. Але не збираюся з ними дискутувати на цю тему.
Є люди, які вірять, що Земля пласка. І до їх позиції я ставлюся з повагою. Але сперечатися не маю жодного бажання.
Є люди, які вважають нинішнього вождя найгеніальнішою людино. А є такі - що вважають найгеніальнішим генієм вождя попереднього. І їх я не поспішатиму переконувати в зворотньому.
Бо любов до вождя - це щось трансцедентне, що не піддається логічному осмисленню. А отже непридатне для будь-яких дискусій.
Коли я зустрічаю в телевізорі, інтернет-ресурсах чи соцмережах особу, глибоко впевнену у своїй правоті,і ця впевненість підкріплюється палаючими очима і істеричним тоном, я перемикаю канал чи перегортаю сторінку.
Людина, яка ні в чому не сумнівається, нездатна й нікого переконати. Бо в ній відсутня спроможність до реальної оцінки того, що відбувається. І атрофовані будь-які органи аналітики й генерування нових ідей.
Власне кажучи, такі переконані агітатори й пропагандисти мовлять для таких як вони самі, аби зарядити батарейки одне одному - байдуже чим, захопленням чи несприйняттям. Головне, щоб гаряче...
Якби це було в моїх можливостях, я б видав закон, за яким всі політичні програми транслювалися б у кодованому вигляді, і дешифратори мали тільки члени партії, якій належить той чи інший канал.
Хочеш дивитися чи читати - сплати членські внески й дивись хоч вдавись.
А для випадкових ротозіїв із нестійкою психікою доступ закрити. Як дітям - до дорослої еротики.
Те саме робив би й з трансляціями виступів на ВР. Прихильники одного гетьмана мають право (за гроші) дивитися виступи з трибуни його ботів, прихильники іншого - вибрики його клоунів.
А простому люду там нема чого дивитися, тільки шлунково-кишкові розлади отримаєш і ризику захворіти на ковід додасться.
Якщо в інформаційному просторі не буде безплідних дискусій між тими, хто не чує й не хоче чути одне одного, то й ненависті буде менше. І ворогів із зрадниками. І відчуття щастя, таке бажане з'явиться.
Тиша в ефірі, друзі, велика річ!