"Міф про хрещення" - Павло Бондаренко

"Міф про хрещення" - Павло Бондаренко

14 липня 1021 року митрополит київський Іоанн І урочисто відкрив і прославив мощі святих руських князів Бориса та Гліба і встановив день вшанування їх пам'яті. Так почалася тотальна фальсифікація історії України-Руси.

Бо насправді ніякого митрополита Іоанна на Руси не існувало. Як і його попередника Теофілакта. Як і попередника попередника Леонтія. Як і попередника попередника попередника Михаїла.

Казочки то все.

Перший точно відомий митрополит з Константинополя з`явився у Києві лише після 1030 року. Ним був відомий Феопемпт. Відомий передусім тим, що практично одразу після прибуття до Києва кинувся переосвячувати місцеві храми: святу Софію, Десятинну та інші.

Навіщо було вигадувати Іоанна, Теофілакта, Леонтія та Михаїла? Усе просто: якщо вірити у міф про хрещення Володимира Великого та Руси 988 року, то потрібні й митрополити саме з того часу. А як інакше?

Але насправді історія Руси інша. На моє глибоке переконання. І головним її міфом є міф про хрещення. Не було його. Бо давно Київ було хрещено. Задовго до того, як Костянтин Великий зробив християнство державною релігією у Візантії. І не були ні Володимир, ні Святослав, ні Ігор, Ні Олег язичниками.

 Бориса та Глеба убив не Святополк Окаянний, а Ярослав Кульгавий, якого потім на замовлення його синів літописці Мудрим зроблять. Також Ярослав убив самого Святополка, Святослава, Станіслава і або сам, або у змові отруїв і батька - Володимира Великого, який так вчасно і зручно для нього "захворів".

Навіщо ж сфальсифікували історію давньої Руси?

Бо там є страшна і для Ватикану, і для Фанару, і для Москви таємниця, якій вже майже 2 тисячі років. Таємниця ця є причиною боротьби за Київ протягом цих 2 тисяч років. Так, Києву 2 тисячі років, а не 1500, як веліли писати історикам. Бо ще на знаменитій мапі Птолмея його було позначено як Метрополь (Головне місто).

Війна, що її веде зараз з Україною Москва теж має коріння там, у далекому минулому.